fbpx
Сьогодні
15:30 09 Вер 2023

Землетрус у Марокко: вже відомо про понад 800 загиблих людей, чи є серед них українці поки невідомо

Фото: Road

Унаслідок землетрусу в Марокко, який стався у ніч на 9 вересня, зросла кількість загиблих та становить 820 людей, українське МЗС перевіряє чи є наші громадяни серед постраждалих.

Про це пише ВВС, у соцмережі X речник МЗС Олег Ніколенко.

Як повідомляють у виданні, на цей час відомо про 820 загиблих внаслідок потужного землетрусу.

"МЗС України перевіряє наявність українців серед постраждалих людей внаслідок землетрусу в Марокко. Наразі така інформація не надходила.

Для отримання допомоги українці мають звернутися на "гарячу лінію" українського посольства в Рабаті: +212 6 61 18 63 90", зазначили у МЗС.

Нагадаємо, що в Sky News з посиланням на дані місцевих ЗМІ, повідомили, що найбільше людей загинули у важкодоступних гірських районах на південь від Марракеша.

"Щонайменше 632 особи загинули і сотні отримали поранення внаслідок землетрусу магнітудою 6,8 у Марокко, повідомило державне телебачення. Повідомляється, що багато хто загинув у важкодоступних районах на південь від Марракеша", – зазначили в повідомленні.

Повідомляли, що епіцентр землетрусу магнітудою 6,8 стався приблизно за 70 км від Марракеша. Кількість постраждалих продовжує зростати.

Геофізичний центр Марокко повідомив, що землетрус магнітудою 7,2 стався в районі Атлаських гір. Геологічна служба США оцінила магнітуду землетрусу в 6,8 і повідомила, що він стався на відносно невеликій глибині – 18,5 км.

Поштовхи відчувалися у кількох великих містах королівства, зокрема в Агадирі, Касабланці, Кенітрі, Рабаті, Ес-Сувейрі. 

Офіційна інформація про подію з'явилася тільки через кілька годин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: