fbpx
Сьогодні
Фото 10:12 09 Вер 2023

У Марокко стався потужний землетрус: відомо про понад 6 сотень загиблих

Фото: Road

Пізно ввечері, 8 вересня, у Марокко стався потужний землетрус: офіційно влада повідомила про вже 632 загиблих та сотні постраждалих

Про це пише марокканське видання Road,  Sky News.

Спочатку мароканське видання повідомило, що за офіційними джерелами, щонайменше 296 людей загинули у провінціях та префектурах Аль-Хауз, Марракеш, Уарзазат, Азілал, Чичауа та Тарудант.

Вони загинули внаслідок потужного землетрусу магнітудою 6,9. За словами місцевої влади, більшість смертей сталася у важкодоступних гірських районах.

Марокко, землетрус

Фото: Road

За даними порталу, зафіксовано обвалення житлових будівель та різних споруд у Марракеші – туристичному центрі та культурній столиці Марокко.

Жителі Марракеша розповідали журналістам, що в історичній частині міста, що є об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, зруйновано частину споруд. А місцеве телебачення показало фотографії уламки мінарету мечеті, що лежать на розбитих автомобілях.

Марокко, землетрус

Фото: Sky News

Руйнуваннь зазнали й інші міста, а люди змушені були втікати зі своїх будинків.

Марокко, землетрус

Фото: Road

Поштовхи відчувалися у кількох великих містах королівства, зокрема в Агадирі, Касабланці, Кенітрі, Рабаті, Ес-Сувейрі. Триває оцінка матеріальних збитків. Рятувальні служби розбирають завали.

Марокко, землетрус

Фото: Road

Марокко, землетрус

Фото: Road

За даними Національного геофізичного інституту Марокко, землетрус магнітудою 7 стався о 23:11 за місцевим часом 8 вересня. Епіцентр землетрусу припав на район Ігіль у горах Високий Атлас (провінція Ель-Хауз, що входить до регіону Марракеш – Сафі). Осередок, за даними Національного геофізичного інституту Марокко, залягав на глибині 8 км.

Марокко, землетрус

Фото: Road

Водночас Геологічна служба США оцінила магнітуду землетрусу в 6,8 і повідомила, що він стався на глибині – 18,5 км.

Марокко, землетрус

Фото: Sky News

У провінції Малатья стався землетрус магнітудою 5,3. Постраждали 23 людини, дехто – через те, що вистрибнули з балконів у страху опинитися під завалами. У лютому, коли країна зазнала колосальних руйнувань і багатьох жертв через потужні землетруси, цей регіон був серед найбільш постраждалих.

Пізініше в Sky News з посиланням на дані місцевих ЗМІ, повідомили, що найбільше людей загинули у важкодоступних гірських районах на південь від Марракеша.

"Щонайменше 632 особи загинули і сотні отримали поранення внаслідок землетрусу магнітудою 6,8 у Марокко, повідомило державне телебачення. Повідомляється, що багато хто загинув у важкодоступних районах на південь від Марракеша", – зазначили в повідомленні.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: