fbpx
Сьогодні
Відео 14:36 09 Вер 2023

ЗМІ: українські безпілотники завітали до "виборчого" штабу окупантів на Запоріжжі

Фото: t.me/ministry_of_defense_ua

У селі Скельки Василівського району Запорізької області українські дрони-камікадзе влаштували "бавовну" у так званому "виборчому" штабі російських загарбників.

Про це повідомили співрозмовники УП в СБУ.

Правоохоронці повідомили, що ударні БПЛА вдарили по так званому штабу під час псевдовиборів, які росія проводить на тимчасово окупованих територіях.

Як зазначили, дрони-камікадзе завітали у "виборчий" штаб рашистів у селі Скельки Василівського району. Повідомляють, що його окупанти використовують для зберігання виборчих бюлетенів і документів.

Проте на сьогодні очевидно "вибори тут закінчилися достроково".

Після вибухів окупанти оточили прилеглі вулиці, почали перевіряти людей, підняли в повітря свої безпілотники.

За даними джерел, за атакою стоїть Служба безпеки України.

 Правоохоронці наголосили, що це ще одне попередження окупантам та колаборантам, що українська земля у прямому сенсі горітиме під їхніми ногами.

Нагадаємо, в ніч на п'ятницю на території муніципального ліцею Бердянська пролунали два вибухи. Там окупанти розташували одну з "виборчих дільниць" для своїх псевдовиборів.

Вони мали початися 8 вересня, але ця дільниця так і не відкрилася. Повідомлялося, що за вибухами на території Бердянського муніципального ліцею, де ворог розташував одну з "виборчих дільниць", стоїть Служба безпеки України.

Що відомо про псевдовибори на окупованих територіях України

Нагадаємо, 10 вересня на території росії проведуть так звані "вибори" різного рівня, включаючи довибори депутатів Держдуми, вибори глав низки регіонів та депутатів законодавчих органів. Проте кремль хоче провести псевдоголосування і на окупованих територіях України.

При цьому СБУ повідомила про підозру голові Центральної виборчої комісії Росії Еллі Памфілової, яка займається організацією псевдовиборів у тимчасово окупованій частині України. Також правоохоронці СБУ викрили 15 колаборантів, які на Луганщині готують нові "вибори".

Додамо, що наприкінці травня в росії внесли зміни до закону, який, зокрема, дозволяє проводити вибори на окупованих територіях.

За даними речника СБУ Артема Дехтяренка, українська спецслужба встановила особи понад 3,5 тисячі колаборантів та їхніх російських "кураторів", які беруть участь в організації незаконного голосування, а також "кандидатів" на цих псевдовиборах.

Водночас, за словами Дехтяренка, "бавовни" відбулися на так званій "виборчій дільниці" у тимчасово окупованому місті Кам'янка-Дніпровська Запорізької області та на території муніципального ліцею у Бердянську, після чого бажаючих голосувати поменшало.

Своєю чергою, Сили Оборони за допомогою БПЛА поширили над тимчасово окупованими територіями листівки з закликом ігнорувати фейкові вибори окупантів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: