fbpx
Сьогодні
13:28 09 Вер 2023

У Криму пролунали потужні вибухи неподалік російського полігону

English version here

Фото: Ілюстративне

9 вересня, в окупованому Криму пролунало чотири потужні вибухи поблизу міста Старий Крим на півдні півострова (Кіровський район АРК) неподалік військового полігону російських окупантів.

Про цю подію, що сталася близько 11-ї години дня повідомили місцеві пабліки, посилаючись на очевидців.

Жителі окупованого росіянами півострова заявляють, що спочатку пролунали два потужні вибухи у районі міста Старий Крим. Воно знаходиться на півдні півострова.

Старий Крим

Фото: Мапа

Майже через півгодини місцеві жителі знову повідомили про два потужні вибухи.

При цьому російські окупанти сьогодні не повідомляли про знищення боєприпасів у цьому районі. На цей час причини вибухів поки невідомі.

Що відомо про вибухи в Криму

Нагадаємо, останнім часом в окупованому Криму все частіше лунають вибухи. У більшості випадків вони пов'язані з успішними ударами наших захисників по накопиченню ворожих солдатів, техніки та складах з боєприпасами.

Так, 29 серпня, у тимчасово окупованому Криму поблизу Оленівки, знову пролунали вибухи: у соціальній мережі повідомили про "приліт".

Окрім того, 23 серпня було знищено російську зенітно-ракетну систему великого та середнього радіусу дії С-400 "Тріумф". Ліквідована як сама установка, так і встановлені на ній ракети і особовий склад, що знаходився поруч.

Пізніше ЗМІ повідомили про те, що українська розвідка висадилася у Криму. Стало відомо, що там відбулася битва в рамках спецоперації ГУР за участю плавальних засобів та авіації.

Юсов також повідомив, що операція відбулася на території мису Тарханкут, у населених пунктах Маяк та Оленівка.

У ході спецоперації українські розвідники висадились на території тимчасово окупованого Криму та вивісили там прапор України.

Він уточнив, що українські військові вже повернулись після спецоперації, виконавши поставлені завдання.

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, скоріше за все, Україна буде звільняти Крим військовим шляхом. Адже лише у випадку деокупації півострова наша держава матиме певні гарантії безпеки.

А начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив, що Сили оборони України здатні за необхідності уразити противника на будь-якій частині тимчасово захопленого росією Криму. При цьому росіянам та українцям-колаборантам краще покинути півострів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: