fbpx
Сьогодні
14:45 29 Сер 2023

ЮНІСЕФ надав Україні три тисячі доз вакцини від гепатиту А: як працює це рішення

Три тисячі доз вакцини від гепатиту А отримала Україна від Дитячого фонду ООН.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Міністерство охорони здоров'я.

У чому проблема?

Як писала Рубрика, у ніч на 6 червня, російські загарбники здійснили підрив Каховської гідроелектростанції.

Через російський теракт на Каховській греблі проблеми з забезпеченням чистої питної води  мають близько мільйона українців. 

Гепатит А — вірусна інфекція, що вражає печінку і може спричинити захворювання середнього і важкого ступеня. Симптоми включають лихоманку, нездужання, діарею, нудоту, дискомфорт у животі, темну сечу та жовтяницю. Частіше хворіють дорослі, тяжкі форми захворювання та летальні випадки теж більш ймовірні у старшому віці.

Інфікування гепатитом А можливе через вживання забрудненої питної води або харчів та недотриманням санітарних норм під час обробки чи приготування продуктів.

Яке рішення?

Україна отримала від Дитячого фонду ООН три тисячі доз вакцини від гепатиту А.

"Вакцинування від гепатиту А важливий компонент з точки зору попередження цієї вірусної хвороби. Збудник потрапляє в організм людини через заражену їжу чи воду. Щеплення проти гепатиту А не входять до календаря профілактичних щеплень, але рекомендовані дітям та дорослим", –  зазначив заступник міністра, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Як це працює?

"Вакцина, яку надали міжнародні партнери, буде розподілена за потреби, враховуючи існуючі ризики на постраждалих територіях", — розповів Ігор Кузін.

Як повідомляє Міністерство охорони здоров'я, вакцину проти гепатиту А фонд ЮНІСЕФ доставив як гуманітарну допомогу на запит МОЗ після теракту на Каховській ГЕС.

"ЮНІСЕФ підтримує Міністерство охорони здоров'я України у запобіганні можливим спалахам інфекційних захворювань у постраждалих районах Херсонської та Миколаївської областей. Ця вакцина допоможе захистити дітей і дорослих від гепатиту А, що становить додаткову загрозу для їхнього здоровʼя внаслідок затоплення, спричиненого підривом Каховської дамби", — сказав голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін.

Зазначається, що вакцина проти гепатиту А була закуплена ЮНІСЕФ в рамках партнерства з МОЗ України завдяки фінансовій підтримці уряду Японії.

Загалом у 2022-2023 рр. для підтримки імунізації в Україні ЮНІСЕФ закупив понад 2,89 мільйона доз вакцин. Зокрема, інактивовану та оральну поліомієлітну вакцину, вакцини для профілактики гепатиту В, дифтерії-правця, кору-паротиту-краснухи та інші.

Як повідомлялося, в Україні триває загальнонаціональна кампанія з "наздоганяючої вакцинації" проти кору для дітей, які внаслідок зміни місця проживання, тимчасового виїзду за кордон чи інших обставин пропустили планові щеплення.

Також ми повідомляли, що в Україну ЮНІСЕФ доставив 240 тисяч доз вакцини проти поліомієліту.

Рубрика:
Здоров'я Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: