fbpx
Сьогодні
21:58 29 Кві 2024

Шмигаль провів розмову з новим Прем’єр-міністром Ірландії: обговорили ракетні атаки та конфіскацію активів рф

Фото: Урядовий портал

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів розмову з новим Тішоком (Прем'єр-міністром) Республіки Ірландія Саймоном Гаррісом.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Урядовий портал.

Очільник українського Уряду привітав колегу з призначенням на посаду та запропонував продовжити активний діалог між країнами.

Сторони обговорили ситуацію на полі бою та ракетні атаки, які завдає росія проти цивільних та критичної інфраструктури.

«Україна потребує більше ППО, щоб захистити людей, та більше артилерії, щоб посилити наших військових», — наголосив Денис Шмигаль.

Прем'єр-міністр України подякував Ірландії за підтримку інтеграції нашої держави в НАТО і ЄС. Він додав, що Україна розраховує на солідарність Ірландії, аби розпочати процес перемовин про вступ до Євросоюзу до кінця червня.

Окремо глави урядів проговорили конфіскацію російських активів.

«Працюємо з усіма стейкхолдерами, щоб знайти ефективні правові механізми. Маємо спільну мету — змусити агресора заплатити», — відзначив Денис Шмигаль.

Прем'єр-міністр України висловив подяку за допомогу Ірландії в допомозі у гуманітарному розмінуванні та запропонував розвивати спільне виробництво розмінувальної техніки.

Раніше Рубрика повідомляла, що в Ірландії чинний міністр вищої освіти Саймон Гарріс обійме посаду премʼєр-міністра. Він стане наймолодшим очільником уряду в історії країни.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: