fbpx
Сьогодні
19:10 19 Сер 2023

У МВС заявили, що Каховську ГЕС не можна відновити, а головною загрозою є ситуація навколо ЗАЕС

English version here

Фото: Maxar Technologies

Каховська ГЕС більше не підлягає відновленню, оскільки підірвавши греблю, російські окупанти зруйнували 11 прольотів верхньої частини греблі із 28-ми.

Про це пише Рубрика, посилаючись на міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка під час зустрічі з представниками іноземних дипломатичних установ щодо побудови системи реалізації Формули миру.

Як ми повідомляли, на Херсонщині через руйнування Каховської дамби були затоплені нафтопереробні заводи, автозаправні станції, теплоелектростанції та різноманітні склади – сукупно 32 об'єкти.

За попередньою інформацією, у воду витекло близько 150 тонн моторного мастила у перші дні катастрофи.

До зони надзвичайної ситуації також потрапили 180 населених пунктів. Щонайменше 34 особи загинули, ще 28 – отримали поранення.

Насьогодні, безвісти зниклими вважаються 39 осіб (на контрольованій урядом території – ред.), підбив підсумки Клименко.

З підтоплених районів вивезли майже 4 тисяч людей та сотні домашніх тварин. Під час рятувальної операції та евакуації окупанти неодноразово відкривали вогонь по людях, нагадують в МВС.

Міністр внутрішніх справ наголосив, що найголовніша загроза для України та світу тепер існує довкола ЗАЕС.

Клименко подякував країнам-партнерам за допомогу на загальну суму 136 млн грн. Передане обладнання допомогло в ліквідації наслідків російського теракту.

Своєю чергою, Кабінет Міністрів затвердив постанову про експериментальний проєкт з початку відбудови Каховської ГЕС, яку підірвали росіяни.

Нагадаємо, що журналісти Рубрики розбиралися чи можливо пристосуватись до нових реалій без Каховської ГЕС.

Тоді, велика вода після Каховської катастрофи зійшла, проте із наслідками Україна буде розбиратися ще довгі роки. Окрім того, що тисячі тонн сільськогосподарської продукції півдня України було знищено через підтоплення, багато територій залишились без зрошення.

Це неабияк вплине на фермерів правобережжя Херсонщини, які лише в цьому році робили перші спроби оговтатись після окупації, а разом із ними — фермерів Миколаївщини, Дніпропетровщини та Запоріжжя.

Рубрика зібрала аргументи за і проти відновлення зруйнованого росіянами водосховища. Читайте докладніше у нашому матеріалі: "Чи потрібно відновлювати Каховське водосховище: зважуємо за та проти".

Раніше, керівник Офісу президента Андрій Єрмак показав, як виглядає Каховське водосховище після підриву окупантами ГЕС.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: