fbpx
Сьогодні
16:30 08 Сер 2023

240 тисяч доз вакцини проти поліомієліту отримала Україна: як працює це рішення

Фото: t.me/mozofficial

В  Україну ЮНІСЕФ доставив 240 тисяч доз вакцини проти поліомієліту.

Про це повідомили у телеграм-каналі МОЗ, інформує Рубрика.

У чому проблема?

У МОЗ нагадали, що поліомієліт – це небезпечне захворювання, яке вражає нервову систему та може призвести до невиліковного паралічу та летальних випадків.

Яке рішення?

"В Україну доставили 240 тисяч доз оральної вакцини проти поліомієліту", – йдеться в повідомленні МОЗ.

Як це працює?

"Кожна дитина до досягнення 14 років має отримати шість доз вакцини проти поліо. Так можна сформувати імунітет до захворювання", – додали у Міністерстві.

Щеплення проводяться у 2, 4, 6 та 18 місяців, 6 і 14 років і забезпечують захист на все життя.

Ця вакцинація внесена до Національного календаря профілактичних щеплень та є безоплатною.

Вакцини на підтримку Національної програми імунізації в Україну доставив ЮНІСЕФ як гуманітарну допомогу.

Довідка

У кінці червня ЮНІСЕФ також надав Україні 120 тисяч доз вакцини проти кашлюку, дифтерії та правця  (АКДП) для вакцинації за календарем щеплень. Наразі вакцина розподілена між областями для проведення рутинних щеплень.

Фото: unsplash.com

"Вакцинація АКДП надає дітям захист від серйозних інфекційних хвороб. Кашлюк, дифтерія та правець можуть мати серйозні наслідки для здоров'я дітей, особливо в умовах війни, коли доступ до медичної допомоги може бути обмеженим", – наголосив заступник міністра охорони здоров'я Ігор Кузін.

У МОЗ зауважили, що вакцина АКДП забезпечує ефективний захист від трьох небезпечних хвороб. Дифтерія вражає серце, нервову систему та нирки. Правець вражає нервову систему, рівень смертності сягає 70%.

Кашлюк легко передається дітям і дорослим. Хвороба cпричиняє сильний і неконтрольований кашель. У немовлят це може викликати небезпечну для життя затримку дихання.

Нагадаємо, ДСНС та ЮНІСЕФ запустили комунікаційну кампанію "Спільно до безпеки. Літні пригоди без шкоди" про безпечну поведінку на воді, з вогнем і правила мінної безпеки.

Також на території львівської школи відкрили сучасний дитячий майданчикЧерез закритий доступ будівельної техніки до внутрішнього простору роботи велися майже вручну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: