fbpx
Сьогодні
12:58 14 Сер 2023

МОН та ЮНІСЕФ розробляють практикум із мінної безпеки: як працює це рішення

Фото: МОН

Міністерство освіти і науки України та Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) спільно розробляють практикум із мінної безпеки для українських учнів. Для вчителів буде доступний онлайн-курс із викладання мінної безпеки для дітей різного віку.

Про це повідомили у пресслужбі МОН, пише Рубрика.

У чому проблема?

Зазначається, що приблизно 30% території України – потенційно небезпечні через вибухонебезпечні предмети. Станом на 30 липня від мін та інших вибухонебезпечних предметів уже постраждали 100 дітей — дані моніторингової місії ООН з прав людини в Україні

Яке рішення?

Міністерство освіти і науки України та Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) спільно розробляють практикум із мінної безпеки для школярів.

Як це працює?

Нині вчителі вже можуть користуватися посібником із детальними планами, а також презентаціями для уроків із мінної безпеки, адаптованими для початкової та середньої шкіл, від ЮНІСЕФ та партнерів.

У співпраці із дитячими психологами та експертами в мінній просвіті ЮНІСЕФ розробив інтерактивні матеріали, які легко та доступно пояснюють дітям правила безпечної поведінки на територіях, що можуть бути забруднені мінами.

Серед них:

  • інтерактивні онлайн-уроки у Всеукраїнській школі онлайн для дистанційного навчання, адаптовані для молодших і старших школярів;
  • серія порад від психологів для комунікації з дітьми про вибухонебезпечні предмети;
  • брошура із завданнями від суперкоманди Інфорсів для підлітків;
  • загадки на тему мінної безпеки для дошкільнят, учнів молодшої та середньої школи;
  • мультики для дітей ("Безпечні канікули" — для дітей віком 3—10 років, "Суперкоманда проти мін" — для дітей віком 8—16 років, "Пес Патрон" — для дітей віком 4—16 років);
  • відео із псом Патроном та саперами про типи вибухонебезпечних предметів і формування безпечної поведінки в умовах подолання наслідків бойових дій;
  • інформаційні постери та ігри.

Ці матеріали можна завантажити на вебсайті Все про мінну безпеку та в бібліотеці корисних матеріалів Спільнотека і вивчати з дитиною вдома чи з учнями на уроках.

Нагадаємо, раніше ЮНІСЕФ та Державна служба з надзвичайних ситуацій запустили комунікаційну кампанію "Спільно до безпеки. Літні пригоди без шкоди" про безпечну поведінку на воді, з вогнем і правила мінної безпеки.

Також ми повідомляли, що британець Том Хашемі проїхав на велосипеді з Лондона до Львова і зібрав понад 25 тисяч доларів на розмінування території України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: