fbpx
Сьогодні
20:00 29 Кві 2024

Генсек НАТО запросив Зеленського на ювілейний саміт Альянсу у Вашингтоні

Фото: ілюстративне

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запросив президента Володимира Зеленського на ювілейний саміт Альянсу у Вашингтоні у 9-11 липня.

Про це він заявив під час спільної пресконференції з Зеленським, передає Рубрика, посилаючись на Суспільне.

За словами Столтенберга, він обговорював із Зеленським підготовку до ювілейного саміту НАТО у Вашингтоні.

"Я з нетерпінням очікую зустрічі з вами на саміті у Вашингтоні", – сказав він.

Водночас Столтенберг заявив, що у липні навряд чи Україна отримає запрошення до НАТО.

"Україна на незворотному шляху до вступу до НАТО. Цей день колись обов'язково настане. Коли буде слушний час. Але домовленості про вступ України до Альянсу цього літа на саміті у Вашингтоні не очікується. Для того, аби Україна стала членом НАТО, необхідно, щоб всі 32 члени дали свою згоду. Але такого рішення не вдасться досягнути на саміті у липні",– сказав він.

Раніше на заході в Atlantic Council постпред США при НАТО Джуліана Сміт повідомила, що президента Зеленського запросять на запланований у липні саміт НАТО у Вашингтоні, оскільки тема України стане там ключовою.

"Буде можливість вітати Зеленського у Вашингтоні, щоб стати разом із тридцятьма двома іншими лідерами, зімкнути з ним руки і зробити так, щоб Москва зрозуміла одне – союзники по НАТО нікуди не підуть",– заявила вона.

Дипломатка зазначила, що НАТО залишиться з Україною "так довго, як буде потрібно".

Нагадаємо, що 29 квітня до української столиці із неоголошеним візитом прибув генсек НАТО Єнс Столтенберг. Президент України Володимир Зеленський вже провів зустріч із європейським гостем.

Це вже третій візит Столтенберга до України з початку повномасштабного вторгнення.

На зустрічі він та Зеленський обговорили ініціативу щодо створення спецфонду фінансової підтримки української оборони на €100 мільярдів терміном на пʼять років. Також на зустрічі обговорили додаткові системи Patriot для України.

Столтенберг під час спільної пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським заявив, що місце України по праву в НАТО. Наразі тривають всі відповідні заходи з підтримки та підвищення її стандартів для пришвидшення вступу до Альянсу.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг відвідав Верховну Раду, де виступив перед народними депутатами.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: