fbpx
Сьогодні
13:03 22 Сер 2023

Глава Єврокомісії обговорила із Зеленським прогрес України на шляху до ЄС та подальшу підтримку

У Афінах президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн зустрілася із президентом Володимиром Зеленським, сторони обговорили низку питань, зокрема, прогрес України на шляху до ЄС та подальшу підтримку на тлі російської агресії.

Про це фон дер Ляєн написала у соцмережі Х (колишній Твіттер), інформує Рубрика.

"Продуктивна зустріч з Президентом Зеленським. Ми обговорили прогрес України на шляху до ЄС, а також нашу подальшу підтримку перед обличчям агресії Росії. Ми продовжимо працювати разом, щоб вивести українське зерно на світові ринки та надавати економічну допомогу", – наголосила вона.

Візит Зеленського до Північної Європи

Нагадаємо, на вихідних Володимир Зеленський відвідав країни Північної Європи.

Як повідомлялося, у суботу, 19 серпня, Президент України Володимир Зеленський разом з першою леді України перебував у Швеції з робочим візитом.

Під час візиту президент провів низку зустрічей, зокрема з прем'єр-міністром, парламентарями. У палаці Стенхаммар, що в лені Седерманланд на південному сході Швеції, президента Володимира Зеленського та першу леді Олену Зеленську прийняли королівське подружжя Швеції – король Карл Густав XVI і королева Сільвія у палаці Стенхаммар.

У ході візиту до Швеції 19 серпня було досягнуто домовленостей щодо озброєнь, зокрема щодо виробництва техніки в Україні, а також про початок тестування пілотами ЗСУ винищувачів Gripen.

У неділю, 20 серпня, глава держави Володимир Зеленський прибув з візитом до Нідерландів, де було порушено питання поставок винищувачів F-16 Україні.

Після візиту в Нідерланди Володимир Зеленський прибув в Данію.

У Нідерландах та Данії 20 серпня було досягнуто домовленості про передачу Україні літаків F-16 після навчання українських пілотів.

Також Зеленський провів зустріч з королевою Данії та членами королівської родини.

21 серпня президент України прибув до Греції. Де зустрівся із президентом Греції Катеріною Сакелларопулу та прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс.

Греція вирішила приєднатися до декларації "Великої сімки" щодо надання Україні гарантій безпеки. Також Греція візьме участь у тренуваннях наших пілотів на F-16.

Під час Балканського саміту у Греції лідери 11 країн південно-східної Європи підписали Афінську декларацію на підтримку територіальної цілісності України.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: