fbpx
Сьогодні
21:51 21 Сер 2023

Зеленський обговорив з прем’єром Греції підтримку постраждалих міст, серед яких – відновлення Одеси

English version here

Президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс обговорили програму підтримки українських міст та регіонів, що постраждали від російської агресії, зокрема відновлення міста Одеса.

Про це під час пресконференції за підсумками зустрічі з прем'єр-міністром Греції сказав Зеленський.

"Обговорили програму шефства наших партнерів над конкретними регіонами та містами, як зазначив прем'єр-міністр Кіріакос Міцотакіс, які потребують відновлення після російських ударів чи бойових дій. Зокрема, прем'єр-міністр говорив, що Греція могла б зосередитися на допомозі у відновленні Одеси. Ми можемо дуже швидко опрацювати необхідні кроки. Я впевнений, що всі одесити будуть вам вдячні", – сказав Зеленський.

Прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс сказав ЗМІ, що Греція готова долучитися до відбудови України з фокусом на Одесу та відновлення зруйнованих Росією історичних будівель.

«Як я підкреслив під час нашої зустрічі, пане Президенте, Греція буде присутня в титанічних зусиллях з реконструкції та відбудови вашої країни, використовуючи наш великий досвід у будівельному секторі, через державно-приватне партнерство, маючи потужні можливості у сфері цифровізації, охорони здоров'я, охорони пам'яток культури з фокусом на Одесу, історичний центр якої за підтримки Греції був включений до списку об'єктів Всесвітньої світової спадщини ЮНЕСКО», – сказав Міцотакіс.

Він додав, що Греція, зокрема, може взяти участь у відновленні пошкоджених історичних будівель.

Як раніше повідомляла Рубрика, сьогодні, 21 серпня, Президент України Володимир Зеленський прибув з візитом до Греції. Там він проведе низку зустрічей. За його словами, головними темами на переговорах стане все те, що можна зробити для захисту життя людей та свободи в Європі.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: