fbpx
Сьогодні
21:32 21 Сер 2023

Греція приєдналася до декларації G7 щодо безпекових гарантій для України

Греція вирішила приєднатися до декларації "Великої сімки" щодо надання Україні гарантій безпеки.

Про це заявив Президент України Володимира Зеленського під час спільної пресконференції з прем'єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом.

"Греція приєдналася до декларації G7 щодо гарантій безпеки для України. Продовжуватимемо цю роботу на двосторонньому рівні, щоб зробити формат гарантій безпеки зразком і для інших держав, які потребують дієвих гарантій безпеки. Світ точно стане стабільнішим внаслідок такої спільної роботи у сфері безпеки", – наголосив президент.

Також Зеленський подякував Премʼєр-міністру Кіріакосу Міцотакісу за підтримку європейської інтеграції України та нагадав, що цьогоріч Україна планує почати перемовини щодо членства в ЄС.

Так само він виразив вдячність за підтримку Грецією євроатлантичної інтеграції України.

"Це дуже потрібний сигнал, що Греція прагне миру, так само як і ми всі в Україні прагнемо справедливого миру", – сказав Зеленський.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, сьогодні, 21 серпня, Президент України Володимир Зеленський прибув з візитом до Греції. Там він проведе низку зустрічей. За його словами, головними темами на переговорах стане все те, що можна зробити для захисту життя людей та свободи в Європі.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: