fbpx
Сьогодні
12:18 22 Сер 2023

Зеленський зустрівся з президентом Сербії: говорили про повагу до статуту ООН

Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Президент Володимир Зеленський обговорив із главою Сербії Александаром Вучичем питання розвитку відносин між країнами та повагу до статуту ООН.

Про це глава держави повідомив у Телеграмі, пише Рубрика.

"Відкрита, чесна, продуктивна розмова з Президентом Сербії Вучичем. Хороша розмова. Про повагу до Статуту ООН і непорушності кордонів. Про майбутнє наших народів у спільному європейському домі. Про розвиток відносин, який є нашим спільним інтересом", – зазначив Зеленський.

У пресслужбі Офісу Президента проінформували, що сторони відзначили, що взаємна підтримка територіальної цілісності й суверенітету є важливою частиною партнерства України та Сербії.

Зеленський поінформував колегу про ситуацію на полі бою та дії української армії.

Лідери обговорили найважливіші питання регіональної безпеки, двосторонніх відносин і перспектив їхнього розвитку.

Окремо президенти приділили увагу спільним викликам на шляху України та Сербії до членства у Європейському Союзі.

Зеленський подякував Вучичу за гуманітарну допомогу, яку Сербія надає українському народу, а також за підтримку українців, котрі знайшли в цій країні прихисток від війни, розв'язаної рф.

Президент України запропонував сербській стороні підтримати українську Формулу миру та взяти участь у третьому саміті міжнародної Кримської платформи 23 серпня.

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський також обговорив із прем'єр-міністром Республіки Болгарія Ніколаєм Денковим ситуацію в Чорноморському регіоні, у тому числі функціонування "зернового коридору".

Візит Зеленського до Північної Європи

Нагадаємо, на вихідних Володимир Зеленський відвідав країни Північної Європи.

Як повідомлялося, у суботу, 19 серпня, Президент України Володимир Зеленський разом з першою леді України перебував у Швеції з робочим візитом.

Під час візиту президент провів низку зустрічей, зокрема з прем'єр-міністром, парламентарями. У палаці Стенхаммар, що в лені Седерманланд на південному сході Швеції, президента Володимира Зеленського та першу леді Олену Зеленську прийняли королівське подружжя Швеції – король Карл Густав XVI і королева Сільвія у палаці Стенхаммар.

У ході візиту до Швеції 19 серпня було досягнуто домовленостей щодо озброєнь, зокрема щодо виробництва техніки в Україні, а також про початок тестування пілотами ЗСУ винищувачів Gripen.

У неділю, 20 серпня, глава держави Володимир Зеленський прибув з візитом до Нідерландів, де було порушено питання поставок винищувачів F-16 Україні.

Після візиту в Нідерланди Володимир Зеленський прибув в Данію.

У Нідерландах та Данії 20 серпня було досягнуто домовленості про передачу Україні літаків F-16 після навчання українських пілотів.

Також Зеленський провів зустріч з королевою Данії та членами королівської родини.

21 серпня президент України прибув до Греції. Де зустрівся із президентом Греції Катеріною Сакелларопулу та прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс.

Греція вирішила приєднатися до декларації "Великої сімки" щодо надання Україні гарантій безпеки. Також Греція візьме участь у тренуваннях наших пілотів на F-16

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: