fbpx
Сьогодні
Відео, фото 15:34 21 Сер 2023

Зеленський провів зустріч з королевою Данії та членами королівської родини

English version here

Фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський разом з першою леді зустрівся з королевою Данії Маргрете II та членами королівської родини. Перед цим Зеленський у Копенгагені публічно звернувся до українців і датчан.

Про це глава держави повідомив у Телеграмі, інформує Рубрика.

"Зустріч із Королевою Данії Маргрете II та членами королівської родини. Заяви та дії королівської родини Данії на підтримку України й українського народу дуже багато важать для нас", – заявив Зеленський.

Фото: ОП

Він зауважив, що цінує особисту підтримку королівською родиною гуманітарних зусиль данських і міжнародних організацій, що діють в Україні.

Президент також подякував данському народу, уряду й парламенту за потужну гуманітарну, фінансову та військову допомогу Україні.

"Завжди будемо вдячні за підтримку та взаєморозуміння, яке зустрічає тут наша боротьба за життя й свободу", – заявив він.

Фото: ОП

Фото: ОП

Довідка

Президент Володимир Зеленський у Копенгагені публічно звернувся до українців і датчан.

"Сьогодні ми впевнені: Росія програє у цій війні. Але це не єдине основне. Головне ще і те, що ми доведемо своєю перемогою, що ми доводимо своєю співпрацею, що ви доводите своєю підтримкою України – разом ми доводимо, що життя має значення, що люди мають значення, свобода має значення, Європа має значення. Це буде закарбовано в історії завдяки зокрема тому, що ви з Україною", – зазначив Зеленський.

Президент розповів, що коли перші російські ракети вдарили по українських містах 24 лютого минулого року, сповістивши про повномасштабну війну посеред Європи, був «шалений ризик», що Європа втратить себе, як це вже було в історії, що тиранія знову виграє, а культура знову програє.

"І найстрашніше – могла бути зруйнована повага, яка є основою нашої вільної та об'єднаної Європи. Повага до кожної людини, до кожної спільноти, до кожної нації. Коли в Європі зникає, не панує повага, диктатури намагаються панувати над Європою. Ми уберегли від цього наш континент, разом уберегли", – підкреслив він.

Глава держави поділився розповідями українських воїнів, що російські солдати менше бояться загинути в бою, ніж вони бояться відмовитися від агресії і повернутися додому.

"Це важко навіть уявити, що таке Росія сьогодні, що її люди бояться свого дому більше, ніж загибелі на війні… Ми ніколи не дозволимо перетворити Україну чи будь-яку іншу країну, на таку ж територію неповаги до людей, неповаги до життя, якою стала російська держава", – зауважив Президент.

Він вкотре подякував Данії за підтримку України, у тому числі зброєю, в енергетиці, у відбудові, а також за домовленості надати винищувачі F-16.

"Я певен, що ми переможемо, правда на нашому боці. Коли відбудеться ця мить це буде спільна перемога демократій, нашої свободи, нашої перемоги", – додав Зеленський.

Візит Зеленського до Північної Європи

Нагадаємо, на вихідних Володимир Зеленський відвідав країни Північної Європи.

Як повідомлялося, у суботу, 19 серпня, Президент України Володимир Зеленський разом з першою леді України перебував у Швеції з робочим візитом.

Під час візиту президент провів низку зустрічей, зокрема з прем'єр-міністром, парламентарями. У палаці Стенхаммар, що в лені Седерманланд на південному сході Швеції, президента Володимира Зеленського та першу леді Олену Зеленську прийняли королівське подружжя Швеції – король Карл Густав XVI і королева Сільвія у палаці Стенхаммар.

У ході візиту до Швеції 19 серпня було досягнуто домовленостей щодо озброєнь, зокрема щодо виробництва техніки в Україні, а також про початок тестування пілотами ЗСУ винищувачів Gripen.

У неділю, 20 серпня, глава держави Володимир Зеленський прибув з візитом до Нідерландів, де було порушено питання поставок винищувачів F-16 Україні.

Після візиту в Нідерланди Володимир Зеленський прибув в Данію.

У Нідерландах та Данії 20 серпня було досягнуто домовленості про передачу Україні літаків F-16 після навчання українських пілотів.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: