fbpx
Сьогодні
11:55 25 Лип 2023

На Донбасі українські морпіхи збили російський Ка-52

Фото: wikipedia.org

Зранку 25 липня українські морські піхотинці "приземлили" російський бойовий гелікоптер Ка-52 "Алігатор" на Донбасі.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на 38 окрему бригаду морської піхоти.

"Ранок морпіхів починається не з кави. Сьогодні о 7:43 розрахунком ПЗРК нашої бригади був знищений ворожий Ка-52", – повідомили військові.

Довідка

Гелікоптер Ка-52 призначений для розвідки місцевості, цілевказівок та координації дій групи бойових вертольотів. Він здатний вражати броньовану і неброньовану техніку, живу силу і повітряні цілі на полі бою.

Зазначимо, що з початку повномасштабної війни росіяни втратили в Україні вже 310 гелікоптерів та 315 літаків.

Зауважимо, що українські захисники знищили вже понад 300 військових гелікоптерів країни-окупанта. "Ювілейним" став російський Ка-52 "Алігатор", збитий 12 червня.

При чому у червні представник Генштабу ЗСУ Олексій Громов заявляв, що країна-агресор втратила в Україні у п'ять разів більше вертольотів, ніж за дві загарбницькі війни в Ічкерії.

Він привітав Сили оборони з такими показниками та нагадав, що за дві війни в Ічкерії росія втратила в рази менше гелікоптерів.

"Кількість знищених в Україні гелікоптерів приблизно вп'ятеро більша, ніж за дві загарбницькі війни в Ічкерії, де втрати російських терористів склали близько 60 бойових та транспортних машин", – повідомив Громов.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: