fbpx
Сьогодні
16:15 15 Чер 2023

ЗСУ "приземлило" ворожий Ка-52, загалом рф уже втратила в Україні вп'ятеро більше гелікоптерів, ніж за дві війни в Ічкерії, – Генштаи

English version here

Фото: Wikimedia Commons

Морські піхотинці ліквідували російський ударний вертоліт Ка-52 "Алігатор", який став 301-м знищеним вертольотом ворога від початку великої війни.

Про це пише Рубрика з посиланням на пресслужбу 36 окремої бригади морської піхоти та повідомлення представника Генштабу ЗСУ Олексія Громова.

"Морпіхи 36 окрема бригада морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського знищили дороговартісний ворожий ударний вертоліт Ка-52, відомий як "Алігатор", – йдеться у повідомленні 36 окремої бригади морської піхоти.

За даними ЗМІ, це сталося минулої доби.

Зауважимо, що українські захисники знищили вже понад 300 військових гелікоптерів країни-окупанта. "Ювілейним" став російський Ка-52 "Алігатор", збитий 12 червня.

Представник Генштабу ЗСУ Олексій Громов привітав Сили оборони з такими показниками та нагадав, що за дві війни в Ічкерії росія втратила в рази менше гелікоптерів.

"Кількість знищених в Україні гелікоптерів приблизно вп'ятеро більша, ніж за дві загарбницькі війни в Ічкерії, де втрати російських терористів склали близько 60 бойових та транспортних машин", – повідомив Громов.

Нагадаємо, лише минулої доби російська армія втратила 580 військових, 12 танків, вертоліт і десятки одиниць інших видів техніки.

Раніше у британській розвідці повідомили, що росія активізувала тактичну авіацію на тлі контрнаступу ЗСУ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: