fbpx
Сьогодні
Відео 10:15 19 Лип 2023

Українські військові оприлюднили відео застосування ракет Zuni з винищувачів Су-25

Фото: Телеграм /Микола ОЛЕЩУК

Збройні сили України показали як використовують американські ракети класу "повітря-земля" Zuni штурмовиками Су-25: пуски виконують у режимі кабрування.

Канал "Мазут СД" опублікував відео роботи бойової авіації Повітряних сил ЗСУ, пише "Мілітарний".

Як зазначають, пуски некерованих авіаційних ракет по ворожих позиціях українські літаки здійснюють з кабрування.

На відео військові демонструють різні епізоди застосування українськими штурмовиками ракет Zuni, які США передають Україні в межах військової допомоги.

Повідомляють, що політ винищувачі Су-25 здійснюють на малій висоті, аби їх не зафіксували російські радари й не дістали далекобійні засоби ворожої протиповітряної оборони.

"Для ударів некерованими ракетами Zuni по окупантах перед лінією зіткнення штурмовики виконують пуски у режимі кабрування: льотчик задирає ніс літака вгору та здійснює пуск, у такому випадку ракети летять по навісній траєкторії", пояснюють у виданні.

Нагадаємо, що на початку травня цього року Повітряні сили ЗСУ почали використовувати проти російських окупантів американські ракети Zuni.

Що відомо про ракети Zuni 

Zuni – американська некерована авіаційна ракета класу "повітря – земля".

Ці авіаційні ракети призначені для ураження наземних цілей, фортифікаційних споруд, інших об'єктів та колон ворожої техніки на марші.

Максимальна дальність прицільного пострілу – 8 км. Стабілізація ракети в польоті забезпечується обертанням.

Для використання з ракетами пропонується пусковий пристрій LAU-10, має чотири трубчасті напрямні, в які розміщуються ракети. Ці ракети також широко застосовувалися під час В'єтнамської війни.

Як писала Рубрика, українські прикордонники показали як "приземлили" російський дрон-камікадзе на тлі грози та блискавки.

Нагадаємо, що українські Сили оборони насьогодні змінили тактику ведення контрнаступу, що дало їм змогу скоротити втрати у військовій техніці, проте через це уповільнилася деокупація територій країни.

Своєю чергою, командувач Сухопутними військами Олександр Сирський заявив, що попри те, що всі українці чекають від контрнаступу українських сил оборони "швидких результатів", насправді "це неможливо".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: