fbpx
Сьогодні
16:34 18 Лип 2023

Зробимо все, щоб надати Україні необхідне озброєння: очільник Пентагона відкрив "Рамштайн"

Фото: Georgi Paleykov/NurPhoto

Сполучені Штати разом із союзниками й партнерами докладуть усіх зусиль, щоби Україна отримала все необхідне для протистояння російській агресії.

Про це заявив глава Пентагону Ллойд Остін на початку 14-го засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн", передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми продовжимо робити все можливе й неможливе, щоб Україна отримала все, що їй потрібно", – наголосив очільник оборонного відомства США, відкривши засідання у віртуальному форматі.

Остін зауважив, що Україна надихнула світ своєю мужністю та духом в умовах неправомірної російської агресії. Він підкреслив, що українські громадяни проявили стійкість, а ЗСУ продовжують мужньо захищати свою країну.

Однак, вкотре повторив він, війна в Україні – це марафон, а не спринт.

"Контрнаступ України є ключовим моментом цієї трагічної війни. ЗСУ перейняли на себе ініціативу з відновлення контролю над своєю суверенною територією", зауважив глава Пентагону.

Втім, за його словами, російська агресія продовжує створювати вкрай нестабільну ситуацію. Остін зауважив, що США разом із союзниками й партнерами забезпечили Україну критично важливими можливостями та не опускатимуть рук і надалі.

Тому, продовжив він, контактна група у форматі "Рамштайн" знову зібралася разом, щоби відстояти важливі спільні принципи.

"Ми продовжимо забезпечувати навчання, озброєння, а також підтримку ЗСУ, щоби допомогти створити боєздатну й професійну українську армію, яка зможе захистити себе на нинішньому етапі, а також стримати агресію в майбутньому", – наголосив глава Пентагону.

У цьому зв'язку він нагадав, що Сполучені Штати раніше в цьому місяці оголосили про надання Україні пакету допомоги на $800 мільйонів. Він містив, у тому числі, засоби ППО, артилерійські снаряди, ракети та інше озброєння, важливе для контрнаступу.

Окрім того, за його словами, про свої внески оголосила Норвегія, Німеччина, Франція, Австралія.

"Україна бореться за своє життя. Ставки є високими, але ця Контактна група ніколи не ухилялася від цього виклику", – підкреслив міністр оборони США.

Він зауважив, що зараз настав важливий момент в історії війни, в якій бореться Україна.

"Сполучені Штати підтримуватимуть Україну стільки, скільки потрібно, і ця Контактна група також", – зауважив Остін.

Нагадаємо, напередодні в Міністерстві оборони США зазначили, що 14-те засідання Контактної групи з питань оборони України зосередиться на забезпеченні можливостей для контрнаступу українських сил.

Довідка

Нагадаємо, що 15 червня, міністр оборони Олексій Резніков приїхав в Брюссель, де відбулася чергова зустріч союзників України у форматі Рамштайн. Партнери нашої країни обговорювали збільшення військової допомоги для української армії.

Варто зазначити, що це вже 13-а зустріч Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн".

За словами Резнікова, одним із пріоритетів цього засідання Рамштайна будуть деталі "авіаційної коаліції".

Як писала Рубрика, на засіданні "Рамштайну" Канада й Італія оголосили про нові пакети військової допомоги Україні.

Окрім того, міністри оборони Великої Британії, Данії, Нідерландів та Сполучених Штатів Америки оголосили про спільну й термінову передачу Україні для захисту від атак російських військ засобів протиповітряної оборони.

Своєю чергою, вже після засідання у форматі "Рамштайн" в Брюсселі, міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що отримав зобов'язання від союзників про старт навчань для українських пілотів на західних винищувачах.

Також, на засіданні Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" представники Естонії та Люксембургу підтримали ідею створення "ІТ-коаліції".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: