fbpx
Сьогодні
20:58 15 Чер 2023

Резніков: в рамках "Рамштайну" планують створити "IT-коаліції"

English version here

Фото: Твіттер / Oleksii Reznikov

15 червня, на засіданні Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" представники Естонії та Люксембургу підтримали ідею створення "ІТ-коаліції".

Про це пише Рубрика, посилаючись на Twitter міністра оборони України Олексія Резнікова.

"Сьогодні на засіданні Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" мої колеги міністр оборони Люксембургу Франсуа Бауш і міністр оборони Естонії Ханно Певкур підтримали мою ідею створення "IT-коаліції" в рамках "Рамштайн". Вони готові взяти на себе лідерську роль у створенні цієї групи.

Отже на горизонті з'являється ще одна коаліція для забезпечення перемоги України. Це обов'язково переросте у щось захоплююче, тож слідкуйте за новинами!", зазначив очільник оборонного відомства.

Довідка

Нагадаємо, що сьогодні, 15 червня, міністр оборони Олексій Резніков приїхав в Брюссель, де відбулася чергова зустріч союзників України у форматі Рамштайн. Партнери нашої країни обговорювали збільшення військової допомоги для української армії.

Варто зазначити, що це вже 13-а зустріч Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн".

За словами Резнікова, одним із пріоритетів цього засідання Рамштайна будуть деталі "авіаційної коаліції".

Як писала Рубрика, на засіданні "Рамштайну" Канада й Італія оголосили про нові пакети військової допомоги Україні.

Окрім того, міністри оборони Великої Британії, Данії, Нідерландів та Сполучених Штатів Америки оголосили про спільну й термінову передачу Україні для захисту від атак російських військ засобів протиповітряної оборони.

Своєю чергою, вже після засідання у форматі "Рамштайн" в Брюсселі, міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що отримав зобов'язання від союзників про старт навчань для українських пілотів на західних винищувачах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: