fbpx
Сьогодні
17:47 15 Чер 2023

Рішення для перемоги: Україна отримає сотні ракет для ППО від Британії, Данії, Нідерландів та США

English version here

Фото: З відкритих джерел

15 червня, міністри оборони Великої Британії, Данії, Нідерландів та Сполучених Штатів Америки оголосили про спільну й термінову передачу Україні для захисту від атак російських військ засобів протиповітряної оборони.

Про це йде мова у спільній заяві чотирьох міністрів, пише Рубрика.

У чому проблема?

Російсько-окупаційні війська посили ракетні та безпілотні атаки по всій території України. Тільки минулої доби російські загарбники завдали удари по житлових кварталах 9 областей, на Херсонщині російські вояки били по 25 населених пунктах, цілили по рятувальниках, є загиблі та поранені.

Українським Повітряним Силам вкрай важливо мати достатню кількість боєприпасів для протидії російським атакам.

Яке рішення?

Міністерства оборони Данії, Нідерландів, Великої Британії та Міністерство оборони Сполучених Штатів сьогодні оголосили, що вони співпрацюють для постачання високопріоритетного обладнання протиповітряної оборони в Україну, вирішуючи її найнагальніші потреби в протиповітряній обороні.

Як це працює?

У британському відомстві зазначили, що в межах спільної ініціативи Україна отримає "сотні зенітних ракет малої і середньої дальності та супутніх систем". Причому там підкреслили, що їхнє надання вже почалось і має завершитись за кілька тижнів.

"А також, пов'язаних з ними систем, необхідних для захисту критично важливої національної інфраструктури України та подальшого забезпечення успіху контрнаступальних операцій у найближчі місяці", наголосили у Міноборони Британії.

Своєю чергою виконувач обов'язків міністра оборони Данії Троельс Лунд Поульсен заявив, що його країна планує передати додаткові 21,9 мільярда крон (2,94 мільярда євро) для очолюваного Британією Міжнародного фонду для України протягом наступних кількох років.

Як повідомляють, про спільне постачання засобів ППО стало відомо під час тринадцятого засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" у Брюсселі.

Рубрика також писала, що міністерство оборони Нідерландів придбає чотири радіолокаційні системи пасивного спостереження VERA-EG вартістю 150 мільйонів євро для України.

Нагадаємо, Нідерланди передають Україні чотири радари для ППО на €150 мільйонів.

Перед тим міністри оборони країн Об'єднаних експедиційних сил під керівництвом Великої Британії домовились витратити 107 мільйони євро з Міжнародного фонду для України на зміцнення ППО Києва.

Раніше ми повідомляли, що Євродепутати схвалили законопроект щодо збільшення виробництва боєприпасів для України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: