fbpx
Сьогодні
20:22 15 Чер 2023

На засіданні "Рамштайну" Канада й Італія оголосили про нові пакети військової допомоги Україні

Фото: З відкритих джерел

15 червня, на засіданні Контактної групи з питань оборони України декілька держав оголосили про нові пакети військової допомоги, зокрема – Канада й Італія.

Про це на пресконференції в четвер заявив міністр оборони США Ллойд Остін, передає кореспондент ЄП.

Як зазначив Глава Міноборони США, вже оголосили спільну допомогу Велика Британія, США, Нідерланди і Данія щодо надання сотень ракет для систем протиповітряної оборони.

"Канада зобов'язалася скерувати ще 500 мільйонів доларів для підтримки України, зокрема шляхом надання 200 критично важливих ракет для систем протиповітряної оборони для допомоги в захисті українського неба", відзначив Остін.

До того ж, з його слів, Італія також оголосила про останній транш допомоги, до якого входять "найбільш важливі системи озброєння для оборони України".

Також ми писали, що 200 броньованих машин Senator, які раніше Канада обіцяла передати Україні, вже вироблені. Наступного тижня 18 з них планується доставити та передати Збройним силам.

Окрім цього, Оттава візьме участь в авіаційній коаліції.

Також уряд Канади передасть Україні транспортний літак АН-124, конфіскований у росії. Процес передачі вже почався.

Довідка

Нагадаємо, що сьогодні, 15 червня, міністр оборони Олексій Резніков приїхав в Брюссель, де відбулася чергова зустріч союзників України у форматі Рамштайн. Партнери нашої країни обговорювали збільшення військової допомоги для української армії.

Варто зазначити, що це вже 13-а зустріч Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн".

За словами Резнікова, одним із пріоритетів цього засідання Рамштайна будуть деталі "авіаційної коаліції".

Попередня зустріч у форматі "Рамштайн" відбулася 25 травня. Тоді оголошувалося, що партнери домовилися знайти способи посилити захист неба над нашою країною від атак рф і передати нам додаткові системи протиповітряної оборони. Також представники Заходу говорили про постачання снарядів калібру 155 мм, радарів, амуніції тощо.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: