fbpx
Сьогодні
18:38 15 Чер 2023

Рішення для перемоги: в Україну вже наступного тижня надійдуть бронеавтомобілі Senator з Канади

Фото: З відкритих джерел

200 броньованих машин Senator, які раніше Канада обіцяла передати Україні, вже вироблені. Наступного тижня 18 з них планується доставити та передати Збройним силам.

Про це пише Рубрика, посилаючись на заяву міністра оборони Канади Аніти Ананд.

У чому проблема?

Україна готується до контрнаступу. Для цього потрібно достатня кількість різної техніки та винищувачі, щоб максимально зберегти життя військових, вважаючи, що росія має величезну перевагу у кількості танків, артилерії, бронемашин та іншого.

Яке рішення?

"Міністр Ананд підтвердила непохитну підтримку України з боку Канади й особливо відзначила останній транш військової допомоги Канади", підкреслила очільниця канадського відомства у повідомленні.

Як це працює?

Вона представила оновлену інформацію про виконання зобов'язань Канади перед Україною:

  • усі 200 броньованих машин Senator, оголошені Канадою в січні, виготовлені, 116 машин уже поставлено, і ще 18 буде доставлено наступного тижня;
  • 6750 автоматів, 1,1 млн патронів калібру 7,62 мм, 250 000 патронів калібру 5,56 мм і 70 000 снайперських патронів також будуть доставлені найближчими днями.

Як розповідала міністерка, броньовані автомобілі Senator APC, які Канада надасть Україні, обладнанні розумними технологіями, що дозволять солдатам завчасно розпізнавати загрози.

"Senator APC це транспортні засоби захисту. І я неодноразово чула, що українські підрозділи оцінили Їхню маневровість і адаптивність. Транспортні засоби пропонують найсучасніші, найкращі у своєму класі технології, і на них можна легко встановити зброю.

Ці автомобілі забезпечують безпечне перевезення персоналу та обладнання, а також медичну евакуацію. Вони обладнанні розумними технологіями, які дозволяють солдатам завчасно розпізнавати загрози, а їх броня дозволяє захистити екіпаж коли неможливо уникнути небезпеки, – зазначила вона.

Також Канада:

  • робитиме свій внесок у центр технічного обслуговування танків Leopard 2 у Польщі,
  • сприятиме багатонаціональним зусиллям з навчання пілотів, а також обслуговування та підтримки українських F-16, використовуючи канадський досвід у цих галузях.

"Канада високо оцінює хоробрість і силу українців, і ми продовжуватимемо підтримувати Україну, оскільки вона захищає свій суверенітет, незалежність і територіальну цілісність", – додала міністр.

Що відомо про бронетранспортер Roshel Senator

Канадський бронеавтомобіль, що з 2019 року виготовляється компанією Roshel Defense Solutions. Машину збудовано на шасі Ford F-550. Машина має броньовані сталевий кузов та скло, здатні витримувати постріли зі зброї 50-го калібру.

Senator також має вибухозахищений кузов, тому він може витримати підрив гранати чи міни. Шини автомобілів мають систему runflat із підкачуванням на ходу.

Нагадаємо, що Уряд Канади надасть Україні новий пакет військової допомоги вартістю 500 млн канадських доларів – понад 370 млн американських доларів. Окрім цього, Оттава візьме участь в авіаційній коаліції.

Також уряд Канади передасть Україні транспортний літак АН-124, конфіскований у росії. Процес передачі вже почався.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: