fbpx
Сьогодні
Відео 22:07 11 Чер 2023

Зеленський і Трюдо у межах заходу Press Gallery Dinner звернулися до світових ЗМІ

Фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський разом з очільником уряду Канади Джастіном Трюдо звернувся до журналістів у межах заходу Press Gallery Dinner.

Про це повідомляє Офіс Президента у Teлеграмі, пише Рубрика.

До цієї організації входять відомі канадські та світові ЗМІ, зокрема: Politico, CNN, Wall Street Journal, Reuters, Bloomberg News, CBC News.

"Так буває – і з журналістами особливо часто – коли життя ставить перед людиною вибір: чи стати героєм? Буває, що набагато простіше оминути такий вибір та залишитися десь у сірій зоні між добром і злом – в зоні псевдонейтральності. Але кожен, хто його не оминає та протистоїть злу, хто називає речі своїми іменами та поширює правду, – може стати героєм не лише на один день. Ми живемо в такий час, коли наша свобода залежить від нас усіх – коли світ має вчасно знати повну правду про кожен злочин проти свободи в одній частині світу, щоб свобода збереглась повсюдно. Зло зараз претендує не лише на ту чи іншу країну, а на цінності. Наші з вами цінності. На те, щоб їх зруйнувати. І я дякую вам – і всій Канаді – за те, що ви не жартуєте зі злом", – сказав Зеленський.

Глава Української держави подякував за підтримку нашої боротьби за свободу.

"Дякую за те, що ви розповідаєте світу про кожен військовий злочин Росії. Дякую вам за те, що даєте людям розуміння того, що відбувається!", – додав президент.

Довідка

Нагадаємо, 10 червня,  до Києва з неоголошеним візитом завітав прем'єр Канади Трюдо.

Під час зустрічі президент України та прем'єр-міністр Канади ухвалили декларацію, у якій Оттава підтримала набуття членства України в НАТО, "щойно це дозволять умови".

В ході двосторонніх переговорів президента України Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо було досягнуто низку вагомих для України домовленостей. Серед головного – Канада офіційно приєднується до Коаліції бойових літаків, зокрема у частині тренувань українських пілотів та обслуговування літаків

Також премʼєр-міністр Канади Джастін Трюдо виступив у Верховній Раді України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: