fbpx
Сьогодні
17:31 10 Чер 2023

Президент України та прем'єр-міністр Канади ухвалили спільну декларацію

Під час зустрічі в Києві 10 червня президент України та прем'єр-міністр Канади ухвалили декларацію, у якій Оттава підтримала набуття членства України в НАТО, "щойно це дозволять умови".

Текст декларації оприлюднив Офіс президента України 10 червня.

Як зазначено, у межах НАТО Канада наголошує, що Україна має право обирати власні заходи безпеки. У той самий час Канада продовжує зосереджуватися на негайній підтримці для зміцнення здатності України до самооборони.

Згідно з документом, Канада повністю підтримує Раду Україна – НАТО як майданчик для подальшого посилення та розширення поточної співпраці з метою сприяння реалізації шляху України до євроатлантичної сім'ї, відповідно до Бухарестської декларації.

"Канада підтримує набуття Україною членства в НАТО, щойно це дозволять умови. Україна та Канада з нетерпінням очікують на розв'язання цих питань на Саміті НАТО у Вільнюсі в липні 2023 року", – йдеться у тексті декларації.

Довідка

Україна підписала схожі декларації з понад півтора десятком держав Альянсу. Не всі з них підтримують швидкий вступ України до НАТО.

Деякі погодилися лише повторити офіційну позицію Альянсу про те, що Україна має євроатлантичне майбутнє і колись у майбутньому вступить до НАТО.

У межах турне до європейських столиць у травні президент Володимир Зеленський ухвалив декларації з підтримкою членства України в НАТО з лідерами Італії, Німеччини та Франції.

Як повіомляла Рубрика, 10 червня, несподівано до столиці України приїхав прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

Підкреслимо, що це вже другий візит Трюдо до України з моменту початку широкомасштабного вторгнення російської федерації в Україну в лютому 2022 року. Востаннє Трюдо відвідував Україну у травні 2022 року.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: