fbpx
Сьогодні
12:49 10 Чер 2023

Наслідки підриву Каховської греблі: у ДПСУ заявили, що Чорне море перетворюється на смітник та кладовище тварин

English version here

[:uaФото: Скріншот з відео Photo: video screenshot

В Одеській області українські прикордонники фіксують наслідки російського екоциду, який стався через підрив армією рф Каховської гідроелектростанції.

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу ДПСУ.

Як повідомляють захисники українського кордону на Одещині, Чорне море "перетворюється на сміттєзвалище та кладовище тварин".

За даними прикордонників, у морі плавають будинки, меблі, побутова техніка, автомобілі. Також починається мор риб.

Також у пресслужбі ДПСУ наголосили, що вода несе міни та боєприпаси та просять людей бути обережними.

Нагадаємо, що ЕкоРубрика оприлюднила відео як виглядає узбережжя Одещини зараз. На берег викидає побутові прилади, дивани, газові балони.

Також ми показали, як на Одещині врятували пса, якого прибило до берега на дошці. Собаку знайшли та врятували у Григорівці. Небайдужі люди завезли його на лікування в одну з клінік Одеси.

Ймовірно, пса принесло із затопленої внаслідок підриву Каховської ГЕС Херсонщини.

Репортер "Рубрики" побував також на Херсонщині й поспілкувався з місцевими. Ми писали про Садове — село в Херсонській області, що лежить на березі Дніпра. Після підриву росіянами Каховської ГЕС воно очікувано опинилося майже цілком під водою. Читайте більше у репортажі.

Довідка

Як писала Рубрика, у ніч на 6 червня, російські загарбники здійснили підрив Каховської гідроелектростанції, що розташована за декілька кілометрів від тимчасово окупованого міста Нова Каховка Херсонської області.

Нагадаємо, що в окупованому місті Олешки підтвердили загибель 9 людей через підтоплення.

Окрім того, на Миколаївщині через затоплення після підриву Каховської гідроелектростанції також загинула людина.

Також кореспондент Рубрики повідомляв, що на затопленій лівобережній Херсонщині росіяни стріляють по людях, які намагаються евакуюватися.

Тим часом у Миколаєві та області рівень води перевищив історичний максимум. Зокрема, через катастрофу Кінбурнську косу відрізало від материка.

Президент Зеленський закликав міжнародні організації відреагувати на катастрофу та негайно приєднатися до порятунку людей на окупованій частині Херсонщини.

Раніше голова "Укргідроенерго" Ігор Сирота повідомив, що рівень води в Каховському водосховищі впав нижче за "мертву точку". Це означає, що водозабір на Запорізьку АЕС для охолодження станції наразі неможливий.

Повідомлялось, що Україна і ООН узгодили план евакуації населення з окупованого лівобережжя Херсонщини після підриву Каховської ГЕС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: