fbpx
Сьогодні
10:08 08 Чер 2023

У Миколаєві через підрив Каховської ГЕС майже на метр піднявся рівень води: залило дорогу між материком і Кінбурном

Фото ілюстративне

Внаслідок підтоплень, спричинених підривом Каховської ГЕС,  в акваторії Миколаєва рівень води піднявся на 97 сантиметрів. А в області залило дорогу до зайнятої загарбниками Кінбурнської коси, відрізавши півострів від материка.

Про це повідомили міський голова Олександр Сєнкевич у Телеграмі та у Фейсбуці пресслужба ДП "Ліси України", пише Рубрика.

"Станом на 8:00 маємо загальне підняття рівня води в акваторії Миколаєва на 97 см", – зазначив Сєнкевич.

Миколаїв, підтоплення

Фото: t.me/senkevichonline

За його словами, адміністрації районів обстежують територію міста. У найнижчих місцях укріплюють берегову лінію поблизу житлових будинків.

Працівники департаменту ЖКГ обстежують підвали багатоповерхівок. Зараз там сухо, а у разі потреби воду відкачуватимуть мотопомпами, зазначив Сєнкевич.

У Миколаєві також підтоплено пляжі, човникові бази, яхт-клуб та ресторани на березі Дніпро-Бузького лиману.

А на Миколаївщині з Кінбурнської коси до материка наземним транспортом дістатися зараз неможливо.

"Окуповану Кінбурнську косу водою відрізано від материка. Станом на вечір 7 червня в районі села Геройське дорога, яка сполучала півострів з материком, повністю затоплена – Кінбурн відрізаний від великої землі", – йдеться у повідомленні пресслужби ДП "Ліси України"

Раніше експерти прогнозували, що внаслідок підриву Каховської ГЕС перешийок у кінці затоки за межами дельти Дніпра буде майже повністю затоплений приблизно через 50 годин після прориву дамби.

Крім того, на півострові тривають масштабні лісові пожежі, про що свідчать дані автоматизованої системи "Пожежі".

У ДП "Ліси України" вважають, що внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС, який стався в ніч проти 6 червня, затопленими можуть бути близько 1 тис. га лісів на Кінбурнській косі.

Довідка

Кінбурнська коса – єдина частина Миколаївської області, яка лишається під окупацією. У серпні 2022 року Збройні сили України звільнили решту територій регіону внаслідок наступальних операцій.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: