fbpx
Сьогодні
10:44 08 Чер 2023

На затопленій лівобережній Херсонщині росіяни стріляють по людях, які намагаються евакуюватися, — "Рубрика"

English version here

Репортер "Рубрики" — з місця подій у Херсоні. 

Після руйнування росіянами Каховської ГЕС та дамби 6 червня вода з Каховського сховища вже затопила до 80 населених пунктів. Найбільше постраждало лівобережжя — низинний берег Дніпра, який нині окупований росіянами. Мешканці Херсона зв'язуються з родичами на окупованій частині Херсонщини й благають про допомогу для них — жителі окупованих територій опинилися в критичній ситуації. Росіяни не проводять жодних евакуаційних заходів. А в тих, хто намагається спастися самотужки, — стріляють.

Херсонка Світлана розповіла репортеру "Рубрику" про ситуацію в Голій Пристані, де мешкає її сестра. Зв'язку в Голій Пристані майже немає, але Світлані вдалося зв'язатися з сестрою Оленою. 

"Там дуже критична ситуація. Вода там вже сягає більше трьох метрів. Більша частина будинків затоплена. Будинки падають. Люди, які там знаходяться, сидять на коньках будинків, багато людей вже пішло під воду. Вони вже просто не можуть, вони знесилені, не можуть уже сидіти там. 

Люди дуже просять допомоги. Росіяни їм не дозволяли виїжджати на своїй машині — вони хотіли виїхати, але їх розвернули на блокпосту, не випустили. А зараз людей, які намагаються спастись на човнах, вони просто розстрілюють. Наших людей".

Сестра Світлани каже, що в сім'ї залишилося води на два дні. Як бути далі — невідомо.

"Треба розголос давати на весь світ. Це геноцид. Це страшне, що робиться з нашими людьми. Треба їх рятувати", — каже Світлана. 

Жінка записала частину розмови з нею на диктофон.

"Тут вода вже три метри. Люди зневоднені, ці крики, люди під воду йдуть…" — каже Олена по телефону. Під час розмови жінка плаче.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: