fbpx
Сьогодні
16:58 26 Кві 2024

Уряд продовжив дію пільгової ціни на електроенергію для населення

Уряд ухвалив рішення про продовження пільгової ціни на електроенергію для населення до 31 травня. Попередній термін закінчується 30 квітня.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, пише Рубрика.

Ціна залишається 2 гривні 64 копійки за кіловат. Також, положення про покладання спеціальних обов'язків на учасників ринку електричної енергії буде продовжено до 31 травня.

«Цього місяця ми затвердили постанову, яка зберігає пільгову ціну на газ для постачальників тепла і гарячої води для населення до кінця літа. Також цього тижня державний «Нафтогаз» продовжив дію пільгової ціни на газ для населення. Вона, як і раніше, буде складати 7 грн 96 коп. за куб блакитного палива», — нагадав Денис Шмигаль.

За словами Прем'єр-міністра, у січні-березні цього року Уряд спрямував із державного бюджету 113 млрд грн на соціальні виплати.

«За рік середня пенсія зросла на 10,6%. Всі виплати здійснюємо в повному обсязі та без жодних затримок. Розуміємо, що особливо під час війни мільйони українців потребують допомоги та підтримки. Тому за більш ніж 2 роки ціни на газ, воду і тепло залишалися без змін», — наголосив Денис Шмигаль.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, газопостачальна компанія «Нафтогаз України» продовжила дію тарифного плану «Фіксований» ще на рік, керуючись діючим мораторієм на підняття цін. Кубометр газу для клієнтів компанії й надалі коштуватиме 7,96 грн (з ПДВ).

Крім того, не розглядає питання про підвищення тарифів на електроенергію для українців й Міністерство енергетики. Як зазначив міністр енергетики Герман Галущенко, минулого року тарифи на електрику підвищували як наслідок масштабних атак російських на енергетику. За словами Галущенка, без цього рішення влада б не відновила енергосистему й Україна "не пройшла б зиму стабільно і без відключень" світла.

Міністр додав, що наразі говорити про підвищення тарифів зарано.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: