fbpx
Сьогодні
20:59 08 Чер 2023

В окупованих Олешках на Херсонщині від водопілля вже загинули 9 людей, - голова міста

English version here

На Херсонщині в окупованому місті Олешки підтвердили загибель 9 людей через підтоплення.

Про це сказав олешківський міський голова Євген Рищук в етері єдиного телемарафону.

Нагадаємо, як писала Рубрика, вчора, 7 червня, повідомили інформацію про перших трьох загиблих у місті від високої води.

Тоді Рищук пояснив, що спілкується з місцевими жителями через Telegram, де й отримав повідомлення про смерть родича однієї людини, а також інформацію від знайомого про загибель двох людей, але прізвища жертв поки невідомі.

Також Рищук повідомив, що в Олешках виловили вже 8 тіл.

"Зараз підтверджених [загиблих] один + вісім — дев'ять підтверджених. Два — я чекаю […], боюся, щоб серед цих восьми не було тих двоє, прізвища яких мені не назвали", — сказав Рищук.

Міський голова Олешків також розповів, що російські війська обстріляли школу, де збиралися евакуйовані з дахів будинків. На цей час немає інформації щодо жертв чи постраждалих там. Також немає інформації щодо безвісти зниклих, оскільки зараз у місті відсутній нормальний зв'язок.

"Зараз казати, що людина зникла безвісти чи просто з нею немає зв'язку, дуже рано. Але у наших Facebook-групах, Telegram-каналах дуже багато питань щодо родичів", — сказав Рищук.

Довідка

Як писала Рубрика, у ніч на 6 червня, російські загарбники здійснили підрив Каховської гідроелектростанції, що розташована за декілька кілометрів від тимчасово окупованого міста Нова Каховка Херсонської області.

На Миколаївщині через затоплення після підриву Каховської гідроелектростанції також загинула людина.

Також кореспондент Рубрики повідомляв, що на затопленій лівобережній Херсонщині росіяни стріляють по людях, які намагаються евакуюватися.

Тим часом у Миколаєві та області рівень води перевищив історичний максимум. Зокрема, через катастрофу Кінбурнську косу відрізало від материка.

Як ми повідомляли, у Херсоні та Херсонській області станом на 18:00 із зони підтоплення вже евакуювали 2 334 особи.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: