fbpx
Сьогодні
17:26 26 Кві 2024

Остін оголосив про виділення ще одного пакету допомоги Україні від США на 1 млрд доларів

Фото: Міністерство оборони США

Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив, що Сполучені Штати виділяють ще один пакет оборонної допомоги Україні на 1 мільярд доларів. До нього увійдуть ракети для HIMARS, снаряди, системи ППО та інше озброєння.

Про це Остін заявив на початку 21-го засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн", яке відбувається у п'ятницю, 26 квітня, в онлайн форматі, пише Рубрика.

"Сьогодні я радий повідомити, що Сполучені Штати виділять за повноваженнями президента ще один пакет допомоги на 1 мільярд доларів, який включатиме додаткові боєприпаси для HIMARS, 155-міліметрові снаряди, засоби протиповітряної оборони та бронетехніку", — заявив Остін.

Він додав, що союзники приділять особливу увагу посиленню української ППО. За його словами, Україна критично потребує більше систем для захисту неба. А ще — терміново потребує більше ракет-перехоплювачів.

"Це буде великим пріоритетом для нас сьогодні. Також пріоритетним питанням будуть артилерія і бронетехніка. Два роки тому я сказав, що ми знаємо, яке тяжке випробування ви проходите, і що ми всі вас підтримуємо. Ми все ще підтримуємо, і ми не відступимо", — заявив очільник Пентагону.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, Міністр оборони США Ллойд Остін сьогодні, 26 квітня, відкрив 21-е засідання Контактної групи з питань оборони України, так званого формату «Рамштайн», участь у якому беруть представники близько 50-ти країн.

Допомога Україна від США

Як повідомляла Рубрика, у середу Джо Байден підписав закон про додаткове фінансування потреб національної безпеки США, який містить, у тому числі 60 млрд дол. для України.

Пізніше Державний департамент оголосив про виділення траншу оборонної допомоги загальною сумою 1 мільярд доларів. До пакету оборонної підтримки України, оголошеного адміністрацією США в середу, увійшли:

  • ракети для систем ППО RIM-7,
  • Stinger,
  • боєприпаси для HIMARS,
  • снаряди стандартів НАТО,
  • БМП Bradley, а також інше озброєння і техніка.

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що військова допомога від Сполучних Штатів Америки має не тільки оперативно надійти українським Збройним силам, але й важливо отримати саме те, що є найнеобхідніше.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: