fbpx
Сьогодні
12:51 09 Чер 2023

У Києві перевірили понад 91% укриттів та сховищ: третина – непридатна

У Києві перевірили понад 91%, тобто 4,2 тисячі укриттів та сховищ: дві третини з них – придатні як укриття.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської адміністрації.

Станом на ранок 9 червня проінспектовано 4,2 тисячі укриттів та сховищ із наявних 4,6 тисячі.

Як запевнили у КМДА, придатними для укриття під час тривоги є майже 2,9 тисячі, – тобто дві третини укриттів та сховищ.

Іще 736 – можуть бути укриттями за умови належного облаштування, 578 – не відповідають нормативним вимогам.

У міській держадміністрації завірили, що за кожною адресою формується висновок щодо стану та придатності укриття незалежно від форми власності та балансоутримувача.

Повідомляється, що вільний доступ забезпечений до 1986 об'єктів. Протягом 5 хвилин доступ забезпечується до 932 об'єктів, зачиненими виявили 25 приміщень.

Нагадаємо, за словами міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олександра Камишіна, від загального фонду укриттів столиці комісія по перевірці вже оглянула 73% сховищ Києва, з яких третина виявилася непридатна. Він зазначав, що абсолютна більшість укриттів залишаються без вільного доступу.

Довідка

Як писала Рубрика, уночі 1 червня внаслідок падіння уламків російських ракет у Києві загинули 3 людей, серед яких дитина.

Уранці Генштаб ЗСУ повідомив, що вночі ворог знову застосував ракети оперативно-тактичного ракетного комплексу "Іскандер" по об'єктах цивільної та критичної інфраструктури столиці та Київської області. За попередніми даними, силами та засобами Повітряних Сил 10 з 10 ракет були знищені.

Нагадаємо, столичний мешканець Ярослав, чия дружина загинула під час атаки росіян 1 червня, розповів, що люди прибігли вночі до укриття, але їм не ніхто не відкрив.

Пізніше співробітники Київської міської прокуратури та поліції провели обшуки у Київській міській адміністрації у зв'язку з заявами жителів про закрите укриття під час нічної атаки росіян.

Відтепер укриття в столиці України будуть відкриті на постійній основі попри те, що там можуть діяти вандали та безхатьки.

​​У справі про недопуск громадян до укриття в столиці чотирьом фігурантам повідомили про підозру.

Нагадаємо, що правоохоронці затримали чотирьох осіб: першу заступницю голови Деснянської райдержадміністрації, директора лікарні та його заступника з технічних питань, а також охоронця поліклініки у межах розслідування трагічних наслідків через недопуск громадян до укриття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: