fbpx
Сьогодні
09:11 01 Чер 2023

У Києві з'ясовують, чому під час нічного обстрілу в поліклініці до укриття не було доступу 

У столиці до поліклініки в Деснянському районі направилися фахівці департаменту муніципальної безпеки. Вони на місці з'ясовують чому в поліклініці не було доступу до укриття.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на прес-службу КМДА.

В ніч проти 1 червня в Києві, а також в низці областей, було оголошено повітряну тривогу.

Київська ОВА закликала мешканців області перебувати в укриттях, оскільки в регіоні існує загроза ракетної атаки і працює ППО.

Проте не всі укриття під час повітряної тривоги в Києві були доступні.

Ворог атакував Київщину 10 "Іскандерами", ППО знищила всі ракети.

Як зазначили в прес-службі, відповідальність за роботу укриття несе керівник медзакладу і глава районну, який має контролювати роботу укриттів, що є на мапі міста і повинні працювати.

"Всі рішення щодо дій відповідальних осіб будуть ухвалені сьогодні і невідкладно", – зазначили в КМДА.

Кличко теж зробив заяву.

"Відповідальність за роботу укриття несе керівник медзакладу і голова районну, який має контролювати роботу укриттів, що є на мапі міста, повинні працювати", – йдеться у заяві міського голови.

Кличко пообіцяв, що всі рішення щодо дій відповідальних осіб будуть ухвалені вже сьогодні, 1 червня.

Довідка

Нагадаємо, Росія останнім часом посилила обстріли України. Найбільше ракет та дронів-камікадзе вона випускає по Києву. Але журналісти виявили, що частину укриттів у столиці закрито під час повітряної тривоги.

У Київській міській військовій адміністрації відреагували на ситуацію. Там пообіцяли усунути проблему і знайшли вже 34 проблемних укриття.

Крім того, президент України Володимир Зеленський заявив, що представники місцевої влади мають забезпечити доступність укриттів для українців на тлі постійних атак. За його словами, укриття у містах мають бути доступними, люди повинні розуміти, коли і як збільшиться кількість та доступність укриттів.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: