fbpx
Сьогодні
14:34 07 Чер 2023

У столиці абсолютна більшість укриттів залишаються недоступними для мешканців, – результати перевірки

Від загального фонду укриттів столиці комісія по перевірці вже оглянула 73% сховищ Києва, з яких третина виявилася непридатна.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олександра Камишіна.

"Перевірено 3,382 об'єкти, що складає 73% від загального фонду укриттів Києва. Абсолютна більшість укриттів залишаються без вільного доступу.

По стану укриттів. 35% від перевірених не придатні для експлуатації, 65% технічно придатні", зазначив міністр.

Камишін наголосив, що залишається значним перелік зауважень до технічно придатних укриттів. Загалом результати він назвав "невтішними".

Як повідомляла Рубрика, міністр стратегічної промисловості Олександр Камишін вже заявляв раніше, що ситуація з бомбосховищами у столиці − критична, бо половина з перевірених укриттів не готова приймати людей.

Що передувало

Як писала Рубрика, уночі 1 червня внаслідок падіння уламків російських ракет у Києві загинули 3 людей, серед яких дитина.

Уранці Генштаб ЗСУ повідомив, що вночі ворог знову застосував ракети оперативно-тактичного ракетного комплексу "Іскандер" по об'єктах цивільної та критичної інфраструктури столиці та Київської області. За попередніми даними, силами та засобами Повітряних Сил 10 з 10 ракет були знищені.

Нагадаємо, столичний мешканець Ярослав, чия дружина загинула під час атаки росіян 1 червня, розповів, що люди прибігли вночі до укриття, але їм не ніхто не відкрив.

Пізніше співробітники Київської міської прокуратури та поліції провели обшуки у Київській міській адміністрації у зв'язку з заявами жителів про закрите укриття під час нічної атаки росіян.

Відтепер укриття в столиці України будуть відкриті на постійній основі попри те, що там можуть діяти вандали та безхатьки.

​​У справі про недопуск громадян до укриття в столиці чотирьом фігурантам повідомили про підозру.

Нагадаємо, що правоохоронці затримали чотирьох осіб: першу заступницю голови Деснянської райдержадміністрації, директора лікарні та його заступника з технічних питань, а також охоронця поліклініки у межах розслідування трагічних наслідків через недопуск громадян до укриття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: