fbpx
Сьогодні
17:18 01 Чер 2023

Рятувальники приїдуть і зріжуть цей замок: у столиці ухвалили важливе рішення щодо укриттів

Укриття в столиці України будуть відкриті на постійній основі попри те, що там можуть діяти вандали та безхатьки.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву керівника департаменту муніципальної безпеки КМДА Романа Ткачука на брифінгу для преси.

"Сьогодні прийнято рішення, щоб вони (укриття – ред.) були постійно відчиненими. До цього були розмови, що ми не можемо їх тримати постійно відчиненими, бо там зроблені ремонтні роботи і безхатченки будуть організовувати там притулки", – розповів чиновник.

Як наголосив Ткачук, дане рішення пов'язано з тим, що російська армія почала завдавати по місту ударів балістичними ракетами.

Як додав представник влади, у випадку, якщо укриття буде все ж закрито містянам радять телефонувати 101 або кол-центр 1551.

"Рятувальники приїдуть і зріжуть цей замок. Навіть, якщо це приватна власність", – заявив чиновник.

Довідка

Уночі 1 червня внаслідок падіння уламків російських ракет у Києві загинули 3 людей, серед яких дитина.

Уранці Генштаб ЗСУ повідомив, що вночі ворог знову застосував ракети оперативно-тактичного ракетного комплексу "Іскандер" по об'єктах цивільної та критичної інфраструктури столиці та Київської області. За попередніми даними, силами та засобами Повітряних Сил 10 з 10 ракет були знищені.

Нагадаємо, столичний мешканець Ярослав, чия дружина загинула під час атаки росіян 1 червня, розповів, що люди прибігли вночі до укриття, але їм не ніхто не відкрив.

Пізніше співробітники Київської міської прокуратури та поліції провели обшуки у Київській міській адміністрації у зв'язку з заявами жителів про закрите укриття під час нічної атаки росіян.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: