fbpx
Сьогодні
21:59 01 Чер 2023

У Києві правоохоронці затримали 4 людей у межах розслідування закритого укриття під час російської атаки

У столиці, 1 червня, правоохоронці затримали чотирьох осіб: першу заступницю голови Деснянської райдержадміністрації, директора лікарні та його заступника з технічних питань, а також охоронця поліклініки у межах розслідування трагічних наслідків через недопуск громадян до укриття.

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу Київської міської прокуратури і столичної поліції, "Суспільне".

Як повідомляють:

  • трьом затриманим службовим особам готується повідомлення про підозру в службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки,
  • охоронцю – в залишенні в небезпеці, яке призвело до смерті.

Керівник Деснянської окружної прокуратури Києва Антон Єфімов розповів у коментарі для "Суспільне", що медичне освідування охоронця показало, що він був тверезим.

Поліція проводить першочергові слідчі дії та з'ясовує причетність кожного з 4-х до трагічної події, коли поблизу укриття загинули й були поранені кияни.

Раніше в межах слідства прокурори спільно з поліцією провели обшуки у двох Департаментах КМДА, приміщенні Деснянської РДА та у медзакладі, де під час повітряної тривоги громадянам не надали доступ до укриття.

На цей час слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.

Окрім того, Служба безпеки України розслідує злочин за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України: порушення Росією законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством.

Довідка

Уночі 1 червня внаслідок падіння уламків російських ракет у Києві загинули 3 людей, серед яких дитина.

Уранці Генштаб ЗСУ повідомив, що вночі ворог знову застосував ракети оперативно-тактичного ракетного комплексу "Іскандер" по об'єктах цивільної та критичної інфраструктури столиці та Київської області. За попередніми даними, силами та засобами Повітряних Сил 10 з 10 ракет були знищені.

Нагадаємо, столичний мешканець Ярослав, чия дружина загинула під час атаки росіян 1 червня, розповів, що люди прибігли вночі до укриття, але їм не ніхто не відкрив.

Пізніше співробітники Київської міської прокуратури та поліції провели обшуки у Київській міській адміністрації у зв'язку з заявами жителів про закрите укриття під час нічної атаки росіян.

А в КМДА прийняли рішення, що укриття в столиці України будуть відкриті на постійній основі попри те, що там можуть діяти вандали та безхатьки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: