fbpx
Сьогодні
Фото 11:18 01 Чер 2023

рф атакувала Київ балістикою та крилатими ракетами: Ігнат пояснив, чому ворог використовує для обстрілу "Іскандери"

English version here

росія цієї ночі атакувала Київ 10 ракетами з ОТРК "Іскандер". Окупанти випустили балістику та крилаті ракети. Троє людей через ворожу атаку загинули, серед них 9-річна дитина. Ігнат прокоментував нічний обстріл.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Повітряні сили ЗСУ та на заяву полковника, речника Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрія Ігната під час телемарафону.

Близько 2:45 окупанти знову атакували столицю України з північного напрямку – Брянської області. Загалом росіяни випустили 10 ракет наземного базування з ОТРК "Іскандер".

Сили ППО збили всі ворожі цілі, а саме – 7 балістичних "Іскандер-М" та 3 крилаті ракети "Іскандер-К".

Атакуючи Київ ракетами "Іскандер" російські окупанти хочуть завдати удару несподівано, щоб було обмаль часу для того, щоб сховатися в укриттях та не змогла зреагувати ППО.

"А яким ще озброєнням вони можуть настільки швидко та ефективно завдати удару? Були в них спроби завдавати ударів ракетами С-400 саме по Київській області. Противник використовує саме ці оперативно-тактичні комплекси для того, щоб було мінімум часу зреагувати на ці речі", – пояснив він.

Ігнат навів наступний приклад. Припустимо, якщо летять крилаті ракети з Каспію чи з Чорного моря, то відповідно є близько години, щоб зреагувати й піти в укриття, а у випадку з "Іскандерами" мова йде про лічені хвилини.

  • "Противник хоче застати зненацька, щоб наша ППО не змогла зреагувати. Але, як бачимо, спрацювала і цього разу", – вважає він.

Довідка

Ворог в ніч на 1 червня продовжив серію підступних масових атак на столицю. Вибухи та роботу ППО чули у різних районах міста.

Уламки ракет впали у трьох районах Києва.

" Внаслідок обстрілів окупантів медустанови у Деснянському районі міста загинула 33-річна жінка та 34-матір з 9-річною донькою (уточнена інформація, спершу поліція повідомляла про 11-річну загиблу дитину − ред.). Ще одинадцять громадян отримали поранення різного ступеня тяжкості", – повідомили в поліції.

Також у кількох районах столиці пошкоджені будівлі та припарковані автомобілі. Поліцейські документують наслідки ворожої атаки.

Столичний мешканець Ярослав, чия дружина загинула під час атаки росіян 1 червня, розповів, що люди прибігли вночі до укриття, але їм не ніхто не відкрив. Наразі з'ясовують, чому під час нічного обстрілу в поліклініці до укриття не було доступу.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: