fbpx
Сьогодні
10:50 07 Чер 2023

У розвідці Британії дали оцінку ситуації з підривом Каховської ГЕС

Фото: Maxar Technologies

Оскільки відбувається подальше руйнування дамби Каховської гідроелектростанції, то очікуються додаткові затоплення у наступні дні.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 7 червня.

Британські аналітики нагадують, що підконтрольна росії Каховська гребля була частково зруйнована незадовго до 03:00 за місцевим часом 06 червня 2023 року.

До 12:00 вся східна частина дамби, а також значна частина гідро- та інженерної інфраструктури були знесені.

Відзначають, що рівень води в Каховському водосховищі перед проривом був рекордно високим, що призвело до скидання особливо великої кількості води, яка затопила територію нижче за течією.

"Структура дамби, ймовірно, ще більше погіршиться протягом наступних кількох днів, що спричинить додаткове затоплення", – йдеться в огляді.

Проте аналітики наголосили, що ЗАЕС не повинна від цього постраждати.

"Запорізька атомна електростанція, яка розташована за 120 км від дамби, навряд чи зіткнеться з негайними додатковими проблемами безпеки внаслідок падіння рівня води у водосховищі", повідомляють у британській розвідці.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак заявив, що росія досягне "нового дна", якщо з'ясується, що кремль несе відповідальність за руйнування критично важливої дамби.

Як писала Рубрика, у Білому домі прокоментували підрив Каховської гідроелектростанції, при цьому заявили, що Сполучені Штати допоможуть Україні.

Що відомо про підрив Каховської ГЕС російськими військами

Як писала рубрика, у ніч на 6 червня, російські загарбники здійснили підрив Каховської гідроелектростанції, що розташована за декілька кілометрів від тимчасово окупованого міста Нова Каховка Херсонської області.

Унаслідок руйнування дамби, вода в Каховському водосховищі почала стрімко падати, загрожуючи підтопленням.

Учора, 6 червня, стало відомо, що вже підтоплено 24 населених пункти, до того ж вода буде прибувати ще протягом доби.

Від високої води у Херсоні мешканці продовжують рятуватися та вивозити свій крам, а жителі прибережних громад полишають свої вже затоплені будинки.

Як ми повідомляли, російські окупаційні війська здійснили підрив Каховської гідроелектростанції, відновленню ГЕС не підлягає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: