fbpx
Сьогодні
22:24 01 Тра 2024

Виплата пенсій пенсіонерам-ВПО, які не пройшли ідентифікацію, відновлюється після її проходження, – Мінсоцполітики

До 31 березня 2024 р. для пенсіонерів, які стали внутрішньо переміщеними особами ДО початку повномасштабної війни 24 лютого 2022 р., тривав процес проходження фізичної ідентифікації. Потрібно було підтвердити свою особу в один із зручних способів, онлайн або офлайн. Це необхідно для того, щоб перевірити, чи дійсно кошти від держави отримує саме та особа, якій вони призначені.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Мінсоцполітики.

У березні термін виплати пенсії без проходження ідентифікації – завершився. Частині пенсіонерів, які не вийшли на зв'язок з Пенсійним фондом протягом 9 місяців (з 1 липня 2023 року по 31 березня 2024 року), – пенсійні виплати продовжують нараховуватись, але тимчасово, до моменту проходження ідентифікації, не перераховуються на банківські картки.

Тож у Міністерстві звертають увагу пенсіонерів, які стали ВПО до 24 лютого 2022 року та НЕ пройшли фізичну ідентифікацію: це можна зробити і зараз. Після проходження ідентифікації виплата пенсії буде продовжена.

Пенсія виплачуватиметься з урахуванням коштів за всі місяці, за які людина не отримувала її через непроходження ідентифікації.

Якщо пенсіонер з числа ВПО пройшов ідентифікацію, але не отримав пенсію в квітні, – фінансування виплати буде поновлено у найближчий період, після надходження до Пенсійного фонду інформації про встановлення особи (якщо ідентифікація проведена не в Пенсійному фонді України).

Протягом квітня Ощадбанк вже передав Пенсійному фонду додаткові переліки пенсіонерів, які пройшли ідентифікацію. Таким особам перерахування пенсій на банківські картки вже відновлено.

Додатково звертатись до органів Пенсійного фонду України  із заявою про поновлення виплати пенсії, зупиненої через непроходження ідентифікації з 1 квітня, не потрібно.

Якщо ви пройшли фізичну ідентифікацію, але пенсію вам ще не виплатили, – необхідно звернутися до органів Фонду і повідомити дату та спосіб проходження ідентифікації. Пенсійний фонд України надасть допомогу у з'ясуванні обставин та вирішенні вашого питання.

Нагадуємо, що для проходження ідентифікації можна обрати будь-який зручний спосіб:

  • особисто відвідати відділення АТ "Ощадбанк"  чи орган Пенсійного фонду України (ПФУ);
  • віддалено авторизуватись за допомогою кваліфікованого електронного підпису "Дія.Підпис" ("Дія ID") на веб-порталі електронних послуг ПФУ Це зручно для тих, хто не має фізичної можливості відвідати установи банків чи Пенсійного фонду, перебуває на тимчасово окупованій території, або віддає перевагу онлайн-інструментам;
  • за допомогою відеоконференцзв'язку (подати заявку можна на веб-порталі електронних послуг ПФУ або через Контакт- центр Пенсійного фонду України за номерами: 0800 503 753, (044) 281 08 70, (044) 281 08 71);
  • у випадку перебування за кордоном – отримати в закордонній дипломатичній установі України посвідчення факту, що особа є живою та надати ці документи органу ПФУ, де пенсіонер перебуває на обліку. Передати документи можна за допомогою веб-порталу Фонду чи поштою.
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: