fbpx
Сьогодні
15:37 06 Чер 2023

У МВС повідомили про підтоплення 24 населених пунктів: вода прибуватиме ще добу

Фото: З відкритих джерел

6 червня російські загарбники підірвали Каховську греблю в Херсонській області, внаслідок чого вже підтоплено 24 населених пункти, до того ж вода буде прибувати ще протягом доби.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в ефірі телемарафону.

Як зауважив очільник відомства, на цей час рівень води на правобережжі Херсонської області складає понад 2 метри.

"Очікуємо, що вода буде прибувати протягом ще як мінімум 20-24 годин, тому усі підрозділи відомства працюватимуть цілодобово", наголосив Клименко.

Міністр також зазначив, що правоохоронці евакуювали вже близько тисячі людей. Проте евакуація продовжується.

Як зазначають, у Херсоні розгорнули п'ять пунктів для того, щоб люди могли там перебувати перед евакуацією до інших населених пунктів.

Клименко також зазначив, що попри катастрофу російські окупанти продовжують обстріли Херсонської області.

Як писала Рубрика, через атаку по Херсону постраждали двоє поліцейських, а внаслідок обстрілу Берислава – мирний мешканець. При цьому обстріли продовжуються й досі.

Нагадаємо, що жителів Херсонської області, яких евакуювали внаслідок підриву греблі Каховської гідроелектростанції, готуються зустріти у Миколаєві.

Якщо ви або ваші близькі потребують евакуації, звертайтеся на гарячу лінію "Восток SOS" за телефоном 0 800 332 614 або у мессенджерах:

  •  +38 099 710 48 72 (вайбер);
  • +38 096 108 60 48 (телеграм).

Довідка

Як писала рубрика, у ніч на 6 червня, російські загарбники здійснили підрив Каховської гідроелектростанції, що розташована за декілька кілометрів від тимчасово окупованого міста Нова Каховка Херсонської області.

Унаслідок руйнування дамби, вода в Каховському водосховищі почала стрімко падати, загрожуючи підтопленням.

Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що почалася евакуація місцевого населення з небезпечних районів. Унаслідок підриву Каховської ГЕС російськими окупантами вісім населених пунктів та один мікрорайон Херсона затоплені повністю або частково.

Як ми повідомляли, російські окупаційні війська здійснили підрив Каховської гідроелектростанції, відновленню ГЕС не підлягає.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: