fbpx
Сьогодні
21:50 01 Тра 2024

Сполучені Штати запровадили новий пакет санкцій проти рф: хто у списку

Фото: З відкритих джерел

Сполучені Штати разом з союзниками сьогодні 1 травня запровадили санкції проти майже 300 суб'єктів: серед них десятки компаній, які допомагали Росії купувати необхідні технології та обладнання з-за кордону.

Про це повідомляється на офіційному сайті Міністерства фінансів США, пише Рубрика.

Під обмеження зокрема потрапили:

  • авіакомпанія "Победа",
  • 16 морських суден,
  • понад 250 юридичних осіб,
  • 29 фізичних осіб, які Вашингтон підозрює у причетності до російського ВПК та пов'язаних з ним компаній.

Серед підприємств до санаційного списку внесли:

  • автозавод "Урал",
  • Болхівський завод напівпровідникових приладів,
  • ВАТ "Конструкторське бюро електровиробів XXI століття",
  • АТ "Фрязинський завод потужних транзисторів",
  • АТ "Завод ПРОТОН",
  • Брянський автомобільний завод,
  • ряд структур "Сибантрацита".

Обмеження запровадили й проти Віктора Лабіна, який мешкає у Брюсселі. Російські ЗМІ стверджували, що він є співробітником Головного розвідувального управління та допомагає постачати до Росії "незамінні координатно-вимірювальні машини".

Крім того, під обмеження потрапили компанії з ОАЕ, Азербайджану, Туреччини, Китаю, Бельгії та Білорусі, пов'язані з Росією.

Загалом у списку санкцій – понад 200 фізичних та юридичних осіб.

У Мінфіні США наголошують, що мета таких санкцій – обмежити доходи Кремля та доступ росіян до товарів, які необхідні для продовження війни проти України.

"Міністерство фінансів постійно попереджало, що компанії зіткнуться зі значними наслідками за надання матеріальної підтримки російській війні, і сьогодні США нав'язують їх щодо майже 300 цілей. Сьогоднішні дії призведуть до подальшого зриву та деградації військових зусиль Росії, переслідуючи її військово-промислову базу та мережі ухилення…", — прокоментувала запровадження санкцій міністерка фінансів США Джанет Єлен.

Як повідомлялося, останній на сьогодні 13-й пакет санкцій Рада ЄС схвалила у лютому напередодні річниці повномасштабного вторгненя РФ.

Він передбачав обмеження проти 106 людей та 88 юридичних осіб, "відповідальних за підрив чи загрозу територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України".

Пріоритетними для цих санкцій були військова та оборонна галузі росії та причетні до постачання туди ракет від КНДР, а також відповідальні за депортацію та військове "перевиховання" українських дітей.

Також Сполучені Штати Америки 23 лютого запровадили масштабний пакет санкцій проти росії за її військову агресію в Україні. Під обмеження потрапили сотні юридичних осіб.

Окрім того, Канада ввела нові санкції проти російської федерації. Під обмеження потрапила низка оборонних заводів, морський порт і помічник президента рф володимира путіна.

Влада Швейцарії оголосила про приєднання до 13-го пакета санкцій Євросоюзу щодо росії, схваливши як розширення санкційного списку, так і передбачені ним обмежувальні торговельні заходи.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: