fbpx
Сьогодні
09:34 07 Чер 2023

Ми допоможемо Україні: Байден відреагував на підрив Каховської ГЕС

Фото: ОПУ

У Білому домі прокоментували підрив Каховської гідроелектростанції, при цьому заявили, що Сполучені Штати допоможуть Україні.

Про це повідомив президент США Джо Байден, цитує "Голос Америки" у Telegram.

У Глави Сполучених Штатів запитали, яке він передасть повідомлення російській федерації щодо підриву Каховської дамби в Україні.

"Ми не залишимо. Ми допоможемо Україні", – відповів Джо Байден.

Як повідомляли, координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявив, що Вашингтон продовжує оцінювати ситуацію у зв'язку з підривом Каховської гідроелектростанції на півдні України.

"Ми бачили повідомлення про відповідальність Росії за вибух на дамбі (Каховської ГЕС – ред.), яка, нагадаю, була незаконно захоплена Росією у минулому році й відтоді була окупована", – сказав представник Білого дому.

"Ми робимо все можливе, щоб оцінити ці повідомлення, й працюємо з українцями, аби зібрати більше інформації. Але ми поки що не можемо сказати, що достеменно сталось", – додав він.

За словами Кірбі, Вашингтон готовий допомогти Києву в подоланні наслідків катастрофи, зокрема і через міжнародні гуманітарні організації.

За інформацією телеканалу NBC News, Сполучені Штати перевіряють обставини підриву Каховської гідроелектростанції на півдні України, але схильні підозрювати, що до цього причетна саме росія.

Очікують, що частина американських розвідувальних даних, пов'язана з інцидентом, може бути розсекречена вже у вівторок.

Що відомо про підрив Каховської ГЕС російськими військами

Як писала рубрика, у ніч на 6 червня, російські загарбники здійснили підрив Каховської гідроелектростанції, що розташована за декілька кілометрів від тимчасово окупованого міста Нова Каховка Херсонської області.

Унаслідок руйнування дамби, вода в Каховському водосховищі почала стрімко падати, загрожуючи підтопленням.

Учора, 6 червня, стало відомо, що вже підтоплено 24 населених пункти, до того ж вода буде прибувати ще протягом доби.

Від високої води у Херсоні мешканці продовжують рятуватися та вивозити свій крам, а жителі прибережних громад полишають свої вже затоплені будинки.

Як ми повідомляли, російські окупаційні війська здійснили підрив Каховської гідроелектростанції, відновленню ГЕС не підлягає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: