fbpx
Сьогодні
09:33 06 Чер 2023

Унаслідок підриву машинної зали зсередини Каховську ГЕС повністю зруйновано, - Укргідроенерго

Фото: Maxar Technologies

Уночі, 6 червня, російські окупаційні війська здійснили підрив Каховської гідроелектростанції, відновленню ГЕС не підлягає.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук Укргідроенерго.

Як повідомляють, внаслідок підриву машинної зали зсередини Каховську ГЕС повністю зруйновано.

ВУкргідроенерго додали, що станція відновленню не підлягає.

"За попереднім прогнозом очікується спрацювання водосховища впродовж наступних 4 днів.
Станом на 9:00 6 червня рівень води в Каховському водосховищі стрімко знижується, розпочалась евакуація населення з потенційних районів затоплення", повідомили у компанії.

Також Укргідроенерго наголошує, що неконтрольоване зниження рівня водосховища є додатковою загрозою для тимчасово окупованої Запорізької АЕС.

"Вода з Каховського водосховища необхідна для того, щоб станція отримувала підживлення для конденсаторів турбін і систем безпеки ЗАЕС. Зараз станційний ставок-охолоджувач наповнений. Український персонал ЗАЕС моніторить усі показники", підкреслили у компанії.

Укргідроенерго наразі продовжує аналізувати ситуацію, наші фахівці працюють над уточненням масштабів руйнування, швидкості та обсягів води.

У компанії запевнили, що інформація оновлюватиметься оперативно.

Довідка

Нагадаємо, що у ніч на 6 червня, російські загарбники здійснили підрив Каховської гідроелектростанції, що розташована за декілька кілометрів від тимчасово окупованого міста Нова Каховка Херсонської області.

Унаслідок руйнування дамби, вода в Каховському водосховищі почала стрімко падати, загрожуючи підтопленням.

Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що почалася евакуація місцевого населення з небезпечних районів.

Зауважимо, у ніч на 6 червня російські пропагандистські пабліки масово почали звинувачувати українську армію у підриві ГЕС. За офіційними даними, Сили оборони України жодних військових операцій у цьому квадраті не проводили.

Окрім того, у МВС України також повідомили про початок евакуації цивільного населення із потенційних зон затоплення на правобережній частині річки Дніпро, а саме: села Миколаївка, Ольгівка, Львове, Тягинка, Понятівка, Іванівка, Токарівка, Придніпровське, Садове та частково місто Херсон – острів Корабель.

Як писала Рубрика, Глава держави скликав засідання Ради національної безпеки і оборони, та закликав поширювати лише офіційну та перевірену інформацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: