fbpx
Сьогодні
18:08 12 Лют 2022

У Держдепі розповіли, що робитимуть дипломати США, які залишаться в Україні

Американські дипломати, які залишаться в Україні, будуть активно контактувати з українською владою. Зокрема, щодо ситуації в Україні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на телефонний брифінг представника Держдепартаменту.

За словами представника Держдепу, весь цей час залишилися американські дипломати будуть активно контактувати з українською владою, щоб президент і уряд США мали найбільш повну інформацію про те, що відбувається в Україні.

Нагадаємо, радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Росія може напасти на Україну, не чекаючи на завершення Олімпійських Ігор у Пекіні.

США вважають загрозу нападу РФ на Україну реальною. За даними The New York Times, Росія сконцентрувала біля кордонів України приблизно 70 відсотків військового угруповання, яке може здійснити вторгнення на українську територію.

Більше десятка країн світу рекомендували своїм громадянам не їздити до України або залишити її територію через загрозу вторгнення Росії.

Натомість Європейський Союз заявив, що не планує евакуації свого персоналу і продовжує діяльність у звичному режимі.

Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс та голова представництва ЄС в Україні Матті Маасікас заявили, що залишаться у Києві попри рекомендації виїхати з країни на тлі загрози вторгнення Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: