fbpx
Сьогодні
11:11 12 Лют 2022

Посол Британії заявила, що не збирається покидати Україну

Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс заявила, що залишається у Києві

Про це вона написала у Твіттері.

"Я залишаюся у Києві і продовжую працювати з основною командою. Посольство продовжує працювати", наголосила Сіммонс.

 

Як раніше повідомляла Рубрика, що ввечері 10 лютого президент США Джо Байден в інтерв'ю з американським телеканалом NBC заявив, що він радить американцям в Україні негайно виїхати за її межі.

"Несхоже, що ми маємо справу з терористичною організацією. Ми маємо справу з однією з найбільших армій у світі. Це зовсім інша ситуація, і все може швидко зійти з ґлузду", сказав Байден.

Після слів Байдена, посольства низки західних країн оголосили офіційні інструкції для своїх громадян, щоби вони негайно виїхали за межі України. Ізраїль оголосив евакуацію співробітників свого посольства та членів їхніх родин.

Про наміри здійснити евакуацію членів родин і частини співробітників посольств або дозволити їм добровільно залишити українську територію повідомили Велика Британія, Австралія, Німеччина, Канада.

Представництво ЄС, Іспанія, Швеція, Польща та Японія заявили, що поки не планують здійснювати евакуацію членів родин співробітників посольства в Києві.

28 січня на зустрічі з представниками іноземних ЗМІ Президент України Володимир Зеленський заявив, що вважає помилкою наміри деяких країн здійснити евакуацію членів родин і частини співробітників своїх посольств з української території.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: