fbpx
Сьогодні
20:25 11 Лют 2022

Російська загроза: ще низка країн порадили своїм громадянам покинути Україну

Фото: ілюстративне, Reuters

Чорногорія, Нідерланди, Японія і Норвегія 11 лютого порадили своїм громадянам покинути територію України через російську загрозу.

Про це йдеться на сайтах міністерств закордонних справ Чорногорії, Нідерландів, Японії та Південної Кореї.

Ізраїль, крім таких рекомендацій, також заявив про евакуацію сімей своїх дипломатів, пише газета Haaretz.

Так, Ізраїль вирішив евакуювати сім'ї своїх дипломатів з України через побоювання нового російського вторгнення у зв'язку зі зростанням напруження на кордоні. Також МЗС Ізраїлю рекомендує своїм громадянам утриматися від поїздок в Україну, а тим, хто вже там, — розглянути можливість виїзду.

Південна Корея ввела стосовно всіх регіонів України найвищий, 4-й рівень рекомендацій щодо подорожей — «заборона на поїздки». Згідно з інформацією на сайті МЗС країни, якщо громадяни Південної Кореї не виїдуть з України, їх можуть покарати відповідно до паспортного закону. Такий захід пояснюють «підготовкою до можливого раптового погіршення безпекової ситуації».

Чорногорія порадила своїм громадянам розглянути можливість виїзду з України «у зв'язку зі зростанням напруженості та непередбачуваною ситуацією з безпекою» в регіоні.

Нідерланди радять своїм громадянам переконатися, чи необхідно їм залишатися в Україні, якщо ні — рекомендують виїжджати. Пояснюють це нарощуванням російських військ на українських кордонах. Також Нідерланди закликають у жодному разі не подорожувати в райони за 10 кілометрів від кордону з Росією та Білоруссю, в окупований Донбас та Крим.

Японія «наполегливо» рекомендує своїм громадянам покинути Україну «якомога швидше» через посилення напруженості щодо російських військ на кордонах. Японське МЗС також порадило уникати поїздок сюди — «незалежно від цілей».

Також МЗС Норвегії порекомендувало своїм громадянам не їздити в Україну, а тим, хто вже там, — виїхати. Причиною цього називають напружену ситуацію з безпекою та значне нарощування російських військ на кордонах. З цієї ж причини Норвегія порадила не їздити в Білорусь, крім столиці Мінська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: