fbpx
Сьогодні
Фото 09:12 12 Лют 2022

Розвідка США заявила, що Росія має 9 шляхів вторгнення в України

Фото: NBC NEWS

Американська розвідка повідомляє, що в Росії розглядають 9 можливих варіантів військового вторгнення

У планах також є захоплення Києва за 2 доби.

Про це повідомляє американський телеканал NBC News з посиланням на джерела в розвідувальних агенціях США.

Як зазначається у дописі, російські військові можуть використати дев'ять різних маршрутів в Україну при повномасштабному вторгненні.

Згідно з оцінкою американських військових і розвідки, танки потенційно можуть досягти Києва протягом 48 годин.

"Росія вже розгорнула майже 100 зі 168 батальйонно-тактичних груп. А Путін, за їхніми даними, вже відправив шість із семи підрозділів російського спецназу. Кожен підрозділ складається з 250-300 елітних бійців.

Два найбільших сценарії вторгнення будуть включати одночасну атаку з декількох сторін – маневр, відомий як "котел".

Росія має намір захопити все Лівобережжя, на якому розміщена половина особового складу Збройних сил України, включно з найбільш фаховими підрозділами.

Російські танковий та механізований контингент буде рухатися в напрямках Дніпра, оточуючи Полтаву й Харків.

Відразу з боку тимчасово окупованих територій Донбасу рушать сили піхоти за трьома маршрутами, перекриваючи вихід до узбережжя Азовського моря.

напад Росії зі Сходу

Фото: NBC NEWS

Російські військові вертольоти, що вилетять з Криму підтримуватимуть наступ піхоти.

Є варіант також десантного нападу на чорноморське узбережжя біля Одеси, щоби створити "коридор" суходолом до тимчасово окупованої території Молдови вздовж Дністра, де також є російський військовий контингент.

з півдня напад Росії

Фото: NBC NEWS

Росія вже розташувала біля берегів України підводні човни і п'ять десантних кораблів з батальйонами морської піхоти. Ще шість можуть бути там через кілька днів, згідно з оцінкою.

Сценарій передбачає ще один маршрут з Росії з півночі через українсько-білоруський кордон, через Чорнобильську зону та зі сторони Чернігівської області і в столицю.

напад Росії з півночі

Фото: NBC NEWS

З добре налагодженими дорогами в цьому районі російські танки і військова техніка можуть опинитися на порозі Києва в перші два дні. Російські військові розмістили в Білорусі два передових зенітно-ракетних комплекси С-400, які дадуть їм перевагу в повітрі над більшою частиною країни.

За їх словами, у цій атаці росіяни мають намір почати артилерійський вогонь уночі, включно із застосуванням балістичних ракет середньої дальності. Їхніми мішенями будуть склади з боєприпасами, системи протиракетної та протиповітряної оборони, військові станції зв'язку та іншу критичну інфраструктуру ЗСУ.

Росія планує знищити здатність України захищатися в перші години наступу через кібератаки, щоб перекрити лінії зв'язку між українськими військовими підрозділами, дислокованими в різних частинах країни.

При цьому російські військові будуть прагнути розділити їх фізично, руйнуючи мости і використовуючи військових та інженерів для захоплення річкових переходів.

Роб Лі, російський військовий експерт і науковий співробітник Інституту зовнішньої політики, вважає, що Путін зосередить свій військовий напад на українських військових, а не на цивільних та інфраструктурі,щоби виправдати вторгнення в очах власних громадян.

 Довідка.

Нагадаємо, що ввечері 10 лютого президент США Джо Байден в інтерв'ю з американським телеканалом NBC заявив, що він радить американцям в Україні негайно виїхати за її межі.

"Несхоже, що ми маємо справу з терористичною організацією. Ми маємо справу з однією з найбільших армій у світі. Це зовсім інша ситуація, і все може швидко зійти з ґлузду", сказав Байден.

На запитання, який сценарій може спонукати Байдена направити війська для порятунку американців, які втікають з країни, президент США сказав: "Ні. Це світова війна, коли американці й росіяни почнуть стріляти одне в одного. Ми знаходимось в іншому світі, ніж будь коли".

Після слів Байдена, посольства низки західних країн оголосили офіційні інструкції для своїх громадян, щоби вони негайно виїхали за межі України. Ізраїль оголосив евакуацію співробітників свого посольства та членів їхніх родин.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: