fbpx
Сьогодні
23:01 11 Лют 2022

Білий дім ще не володіє інформацією, чи віддав Путін наказ про вторгнення в Україну, − Салліван

Радник Білого дому з питань безпеки Джейк Салліван спростував інформацію, яка з'явилася в західній пресі, про те, що США вже володіють інформацією щодо наказу Путіна про військове вторгнення в Україну.

Про це Салліван оголосив на брифінгу в Білому домі.

Видання Forexlive опублікувало матеріал, у якому посилається на інформацію, опубліковану шеф-редактором вашингтонського бюро NBC News Джеффом Беннетом та військовим кореспондентом PBS Ніком Шифріним. Журналісти опублікували на своїх сторінках у Twitter наступну інформацію:

"США вважають, що Путін вирішив вторгнутися до України та повідомив про ці плани російським військовим. Про це Ніку Шифріну повідомили три чиновники. Двоє представників адміністрації кажуть, що очікують вторгнення на початок наступного тижня, повторюючи слова держсекретаря Блінкена", — написав Джефф Беннет.

Сам Нік Шифрін опублікував ще більш панічний твіт:

"Чиновники міністерства оборони очікують жахливої кривавої кампанії, яка розпочнеться з двох днів бомбардувань та радіоелектронної боротьби, за якими піде вторгнення з можливою метою зміни режиму. Сьогодні Північноатлантична рада НАТО була проінформована про цю нову інформацію", — написав Шифрін.

Проте, через кілька хвилин після початку брифінгу Саллівана, Шифрін опублікував уже твіт-спростування опублікованої ним раніше інформації:

"На питання про моє попереднє повідомлення (у Twitter) Джейк Салліван зазначив, що США не дійшли висновку, що Путін віддав наказ про вторгнення", — написав Шифрін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: