fbpx
Сьогодні
18:15 19 Гру 2021

Рада внесла позитивні зміни до антитютюнового законодавства, — нардеп

Верховна Рада у другому читанні ухвалила  комплексний антитютюновий законопроєкт №4358. 317 депутатів підтримали документ, який спрямований на захист дітей та підлітків від куріння.

Розробка антитютюнового законопроєкту №4358 була ініційована народним депутатом України Ладою Булах та підтримана Головою профільного Комітету Михайлом Радуцьким.

Норми антитютюнового законопроєкту підтримали МОЗ України, міжнародна та українська антитютюнова громадськість. 

«Вперше з 2012 року Парламент вніс позитивні зміни до антитютюнового законодавства. Таким чином Україна  зробила величезний крок до посилення захисту дітей та молоді від куріння як тютюнових виробів, так і нарешті електронних пристроїв для куріння, які також становлять загрозу для здоров'я.  Я вдячна всім колегам, які підтримали ухвалення комплексного антитютюнового законопроєкту №4358 та провели надзвичайну роботу з його підготовки», – зазначила народний депутат України Лада Булах, авторка антитютюнового законопроєкту №4358.

Серед основних нововведень законопроєкту № 4358 можна виділити такі:

  • Куріння пристроїв для нагрівання заборонятиметься у всіх місцях, як це вже є з сигаретами та електронними сигаретами (зокрема школи, лікарні, заклади харчування, робочі місця) – бездимне середовище в Україні буде збережено;
  • запроваджується заборона реклами електронних пристроїв для куріння – безпечного куріння не існує;
  • будуть запроваджені медичні попередження на пачках електронних пристроїв для куріння, а на сигаретах медичне попередження збільшиться до 65% від розміру упаковки;
  • забороняється продаж сигарет зі смаками та ароматом (приміром, фруктів, ягід чи солодощів) – наразі це діє як своєрідний "гачок" і приманка для залучення дітей до куріння.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: