fbpx
Сьогодні
16:23 16 Гру 2021

Офіційно: Рада прирівняла електронні сигарети до звичайних

English version here

Верховна Рада на своєму засіданні 16 грудня в цілому ухвалила антитютюновий законопроєкт №4358. Він, зокрема, має врегулювати пристрої для паління, урівнявши їх зі звичайними сигаретами.

Як повідомила віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанишина, "за" проголосували 317 депутатів.

рада

📍 Законопроєкт прирівнює пристрої для нагрівання тютюну та електронні сигарети до звичайних. Відтепер їх не можна буде курити в громадських приміщеннях.

📍 Також законопроєкт забороняє продавати електронні пристроїв для куріння неповнолітнім чи рекламувати їх.

📍 Законопроєкт також забороняє продаж ароматизованих смакових (фруктові, цукерки, ментол та ін.) тютюнових виробів та електронних сигарет, рідин і заправних контейнерів. У пояснювальній записці йдеться, що такі вироби приваблюють дітей та молодь до початку курінням, створюючи хибне враження про наслідки вживання тютюнових виробів.

Як уточнили в Міністерстві охорони здоров'я, закон набирає чинності через 18 місяців із дня його опублікування.

📍 Крім того, попередження про наслідки куріння тепер має бути комбінованим, тобто містити картинку й текст, і займати 65% від розміру пачки.

📍 Також 30% пачки тепер займатиме попередження на пакуваннях електронних сигарет і рідин для них.

📍 Також змінами в закон України № 2899-IV "Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення" вноситься нова стаття, яка регулює вимоги щодо здійснення діяльності, пов'язаної з виробництвом, оптовою та роздрібною торгівлею, експортом і імпортом електронних сигарет та заправних контейнерів, а також стаття щодо звітності про інгредієнти та викиди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: